Free xml sitemap generator ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία - Χιλιάδες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών ετοιμάζει ο Τσίπρας - Το κολλαγόνο effect ~ makpress - νεα θεσσαλονικη

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία - Χιλιάδες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών ετοιμάζει ο Τσίπρας - Το κολλαγόνο effect

Βρε δεν πα΄ να λέτε σείς για "υπονόμευση της δημοσιονομικής πορείας", για "πελατειακό κράτος", για "υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων για να συντηρείται το σπάταλο κράτος". Αυτά είναι ....
σαν το ηλεκτρικό ρεύμα. Θανατηφόρο μεν, αλλά άοσμο, άχρωμο, άγευστο. Πώς να πείσεις ένα(ν) μωρό ότι σκοτώνει; .

Για ελάτε λίγο στη θέση των εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων καθηγητικών σχολών και (κυρίως) των οικογενειών τους! Εκεί που βολοδέρνεις από ιδιαίτερο σε ιδιαίτερο κι από φροντιστήριο σε ΚΕΚ, να σου κάτσει μόνιμος διορισμός στο δημόσιο ! ΣΥΡΙΖΑ και στην Κόλαση θα λες ! Ποιός γαμεί τα ελλείμματα και τους δημοσιονομικούς στόχους.... Υπάρχει άραγε κάτι που να θεωρεί σπουδαιότερο στον κόσμο, η πεθερά 40χρονου άνεργου φιλόλογου, από έναν διορισμό του στο δημόσιο; Τελειώνουν με μιας όλα τα βάσανα, μπαίνεις σε ένα νέο κόσμο, πλάκα με κάνεις τώρα; ΣΥΡΙΖΑ και στα νταμάρια.

Αλλά πρόσεξε: δεν θα τους πάρουν τώρα που κυβερνάνε ! Θα "προγραμματίσουν" τις προσλήψεις για την επόμενη τριετία, ώστε να κυριαρχήσει στον προεκλογικό λόγο το "άμα ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσλάβει χιλιάδες χλιάδων καθηγητές, ενώ ο Μητσοτάκης δεν θα προσλάβει, να μωρέ,ψηφίστε μας για να έχετε ελπίδες".

Τι λέτε να ψηφίσουν οι άνεργοι εκπαιδευτικοί; Υπάρχει περίπτωση να εκνευριστούν από την κοροϊδία; ΟΧΙ βέβαια! Θα λειτουργήσουν όπως το ...κολλαγόνο. Όλοι λένε "εντάξει μωρέ το ξέρω ότι είναι απάτη, αλλά, να... μία στο εκατομμύριο να κάνει αυτά που λένε στην τηλεόραση; τι έχω να χάσω; ας το δοκιμάσω ...απ΄το τίποτα...κάτι μπορεί να γίνει". Και τελικά το παίρνουν το κολαγόνο, για αυτό το γαμημένο το "μία στο εκατομμύριο"! Η ....υποχθόνια ελπίδα νικά πάντα τη λογική.
Στην αντιγραφή πασοκικών κόλπων, που κατέστρεψαν τη χώρα,είναι μανούλες οι συριζαίοι !

Φ.Μ.makpress


Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κάλυψη χρόνιων κενών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μέσω διαγωνισμού για αρκετές χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την κυβέρνηση πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συζητηθούν όλες οι πτυχές της απόφασης. Κατά συνέπεια, μέσα στο τρέχον έτος (2017) πρέπει να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, ενώ σχετικές εισηγήσεις έχουν ήδη γίνει από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση απαντά στο πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, ελλείψεις που έχουν γίνει χρόνιες, αν συνυπολογιστεί ότι, όπως σημειώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ, από το 2009 έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, συνεπώς προ κρίσης?

Οι προσλήψεις αυτές έχουν τη συναίνεση των θεσμών, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή με την οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ -ΜΠΕ, αφού είναι εντός της συμφωνίας προσλήψεις/ αποχωρήσεις, επιπλέον έχουν εξοικονομηθεί πόροι από άλλες πηγές.

Στη δήλωσή του προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει τη «μεγάλη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων είναι δεδομένη. Δεδομένη, επίσης είναι, και η νέα κατάσταση που αποτυπώθηκε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ότι, δηλαδή, οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το 2017, στοχεύουν όχι στη διαχείριση της κρίσης, αλλά στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που μας επιτρέπουν πια οι σαφείς ενδείξεις μιας έστω δειλής αλλά σταθερής αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας».

Παραλλήλως, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζει ότι «από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», σημειώνει εξάλλου προϊδεάζοντας μάλλον και για κάποιες προβλέψεις του διαγωνισμού. Μετά το απόλυτα επιτυχημένο άνοιγμα των σχολείων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έρχονται τώρα οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών να επιβεβαιώσουν την επιστροφή στην κανονικότητα στην Παιδεία».

Και η δήλωσή του καταλήγει με μια ακόμη εξαγγελία που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Επιπλέον ο πρωθυπουργός σε σύντομο διάστημα θα ανακοινώσει την σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και θα υπάρξει δέσμευση ότι σε τρία χρόνια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, λειτουργικές απαιτήσεις και υλικές υποδομές. Από πλευράς μας θα κάνουμε το παν για να επιτευχθεί μία πολιτική και κοινωνική συναίνεση ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο στέρεο βήμα».