Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Θερμαϊκού : "Τα καταφέραμε καλά με την κακοκαιρία"

Επί ποδός ο Δήμος Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τη χιονόπτωση και τον ...
παγετό.

Η χθεσινή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην προσπελασιμότητα των δρόμων, ωστόσο ο Δήμος Θερμαϊκού ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από τις παραμονές της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, με σχέδιο δράσης και κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Λόγω της συνεχιζόμενης και σήμερα χιονόπτωσης, ο Δήμος συνεχίζει να βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να μείνουν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, δίνοντας προτεραιότητα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, για την επιχείρηση εκχιονισμού, εκτός από υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντικών ομάδων (ΕΘΟΠΑΚ, ΟΦΚΑΘ, ΕΘΟΠΑΚΕΘ), , επενέβησαν, κατά το προηγούμενο 24ωρο, και δώδεκα μηχανήματα (γκρέιντερ, φορτωτές, JCB και άλλα βοηθητικά μηχανήματα) του δημοτικού στόλου, καθώς και πέντε μισθωμένα βυτιοφόρα που απομάκρυναν μεγάλες ποσότητες χιονιού σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες των δημοτικών διαμερισμάτων. Σε όλα τα σημεία και ειδικά σε όσα υπήρχε πάγος και ήταν άκρως επικίνδυνα, έγιναν παράλληλα ρίψεις θαλασσινού νερού, ενώ ρίχθηκαν και 24 τόνοι αλάτι και έγινε η προμήθεια άλλων 15 τόνων. Καθόλο το 24ωρο ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας συντόνιζαν τις προσπάθειες αποχιονισμού, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί.
Επιπλέον, δημοτικοί υπάλληλοι και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις δημοτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, ενώ τα συνεργεία του Δήμου εφοδίασαν εκ νέου με ποσότητες αλατιού δημόσια κτίρια και όχι μόνο.
«Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία και η πυκνή χιονόπτωση, δίνοντας πολύ σύντομα τη δυνατότητα στους κατοίκους να κινηθούν άνετα και με ασφάλεια, ειδικά στις κεντρικές αρτηρίες του Δήμου. Η καλή μας προετοιμασία συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό το αποτέλεσμα. Παραμένουμε σε επιφυλακή και τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να δράσουμε το ίδιο αποτελεσματικά στα φαινόμενα παγετού που κατά την ΕΜΥ είναι πιθανά», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.
Στο μεταξύ σημειώνεται ότι οι θερμαινόμενες αίθουσες σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, είναι ανοιχτές από το πρωί για όλους τους πολίτες, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές και τις επόμενες μέρες συνεχώς από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ και για όσο ακόμη χρονικό διάστημα χρειαστεί, για τη φιλοξενία αστέγων και ηλικιωμένων ατόμων .

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.