Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Έκλεψαν σε ένα βράδυ 3 τόνους ....ελιές !

Έγιναν εξπέρ στο μάζεμα της ελιάς οι δύο Αλβανοί, εργαζόμενοι ως εργάτες σε ....ξένα χέρια και αποφάσισαν να ...
κάνουν πιο αποδοτική την "εργασία" τους.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου στις Σέρρες

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Μέσα σε ένα βράδυ αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο βιολογικό καρπό ελιάς τον οποίο μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δοχεία που περιείχαν σχεδόν 700 κιλά λάδι

Η λεία τους σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει τις 10.000 ευρώ

Στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου από περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι τα 2 αδέρφια ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα σε ένα βράδυ (27 προς 28 Νοεμβρίου του 2016) από αγροτεμάχιο σε περιοχή των Σερρών σημαντική ποσότητα ελαιόκαρπου, την οποία μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους καθώς και στο προαναφερόμενο ελαιοτριβείο παρουσία Δικαστικού Λειτουργού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 47 δοχεία που περιείχαν 691,5 κιλά βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για το μάζεμα του ελαιόκαρπου.

Τα κατασχεθέντα δοχεία ελαιολάδου αποδόθηκαν στον 47χρονο ιδιοκτήτη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του η συνολική ζημιά που υπέστη ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.

Τα 700 κιλά λάδι βγαίνουν συνήθως από 3.000 κιλά ελαιόκαρπου.

Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τους Ορους σχολιασμού πριν αναρτήσετε το σχόλιό σας. Υπεύθυνος για κάθε σχόλιο είναι ο ίδιος ο σχολιαστής και η συμμετοχή του στη συζήτηση τεκμαίρει την ανεπιφύλακτη αποδοχή αυτού του όρου.