Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: "Ο Πολάκης δεν έρχεται στη Βουλή λόγω ...φόρτου εργασίας"

Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι, Κατερίνας Μάρκου, για την ακύρωση της ....
σημερινής συζήτησης επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

«Όπως ενημερώθηκα από το γραφείο του κ. Πολάκη χθες το πρωί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα είναι σήμερα στη Βουλή για να υπερασπιστεί τις τροπολογίες του υπουργείου του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία.
Απαξιεί όμως, να έρθει λίγο νωρίτερα για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, μεταξύ αυτών και τη δική μου για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και αφορά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, λόγω φόρτου εργασίας.
Οι ακυρώσεις επίκαιρων ερωτήσεων λόγω «φόρτου εργασίας» του κ. Πολάκη έχουν γίνει πια ανέκδοτο στη Βουλή.
Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ακόμα και οι «εργατικοί» υπουργοί ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, είναι συνταγματική τους υποχρέωση και όχι κάποια παραχώρηση που την κάνουν όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Ας αναλάβει, επιτέλους, πρωτοβουλία το Προεδρείο για να σταματήσει το θλιβερό αυτό φαινόμενο της απαξίωσης του κοινοβουλίου».

--
Κατερίνα Μάρκου
Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης - Το Ποτάμι

Μάλιστα. Επικαλείται φόρτο εργασίας, ο Υπουργός που ξημεροβραδιάζεται στο facebook για να σχολιάζει κάθε είδηση !