Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Γελοιοποιήθηκε το Ελληνικό Υπ.Εξ. Γελάει όλη η ανθρωπότητα

Ριζέ είναι η Ριζούντα, αγράμματε δημοσιογράφε ...
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να κατανοήσουμε τον πάτο στον οποίο έφτασε η πατρίδα μας:

1) ο Ερντογάν μιλάει στις 15/10/2016  στο Rize (Ριζούντα του Πόντου). Δεν κάνει καμία ενοχλητική αναφορά για την Ελλάδα, για σύνορα, για δημοψήφισμα στη "Δυτική Θράκη" κ.λ.π. , παρά μια συνήθη εμψυχωτική ομιλία σε πατριωτάκια οπαδούς του (ο Ερντογάν κατάγεται από τη Ριζούντα). Μίλησε για τους προγόνους των Τούρκων που βρίσκονται παντού και την τουρκική ομογένεια, όπως ακριβώς θα έλεγε ένας Έλληνας Πρωθυπουργός για τα εκατομμύρια Ελλήνων, που βρίσκονται σε γειτονικές χώρες και όχι μόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβήτησε τα σύνορα. Άλλωστε το ξεκαθάρισε στην αρχή της ομιλίας του, ότι δεν αναφέρεται σε φυσικά σύνορα. Έκανε διάκριση ανάμεσα στα "φυσικά σύνορα" και τα "σύνορα της καρδιάς του". Τα σύνορα της καρδιάς του, μπορεί να φτάνουν μέχρι τη Χιλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ...μας κήρυξε τον πόλεμο !
Ολόκληρη η ομιλία του εδώ>> και
https://www.tccb.gov.tr/en/news/542/53641/pyd-ve-ypg-teror-orgutleri-pkknin-atigidir.html
και η μετάφραση για να μην κουράζεστε:
«Η Τουρκία δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες όλους τους καταπιεσμένους και τα θύματα και ποτέ δεν άφησε τους ομοεθνείς της μόνους. Τα φυσικά σύνορα είναι διαφορετικά από τα σύνορα της καρδιάς μας. Θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Εμείς, βέβαια, εκφράζουμε το σεβασμό μας για τα φυσικά σύνορα, αλλά δε μπορούμε να χαράξουμε σύνορα στην καρδιά μας, ούτε θα το επιτρέψουμε. Κάποιοι μας ρωτούν “γιατί ενδιαφέρεστε για το Ιράκ, γιατί ενδιαφέρεστε για τη Συρία”. Μας ρωτούν “γιατί νοιάζεστε για την Γεωργία, την Ουκρανία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, τα Βαλκάνια, τη Βόρειο Αφρική”. Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να επεκταθούν. Πάντως, παρατηρείστε ότι κανείς δεν ρωτά τις χώρες που έρχονται σε εμάς από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων “τι δουλειά έχετε εκεί”. Κανένα από αυτά τα μέρη για τα οποία μας ρωτούν “τι δουλειά έχετε εκεί” δεν είναι ξένα σε εμάς. Σας ρωτώ για την Ριζούντα, αγαπητοί μου αδελφοί. Πώς είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε την Ριζούντα από το Μπατούμι; Πώς μπορούμε να σκεφτούμε την Ανδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη ή το Κάρτζαλι; Πώς μπορείτε εσείς να θεωρήσετε ότι το Γκαζιαντέπ και το Χαλέπι, το Μαρντίν, τη αλ-Χασάκα, ή τη Σύρτη και τη Μοσούλη ότι είναι μέρη που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο; Βλέπετε κάτι από εμάς σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, μεταξύ της επαρχίας Χατάι και του Μαρόκου. Σίγουρα συναντάτε τα ίχνη ενός από τους προγόνους μας σε κάθε βήμα σας (κατά τα εδάφη που εκτείνονται) από τη Θράκη στην Ανατολική Ευρώπη».

2) Το site της εφημερίδα Sabah  (ανάλογη του makeleio), σχολιάζοντας την ομιλία εδώ (http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/10/15/erdogan-firar-eden-fetoculere-seslendi), αναφέρει ότι ο Ερντογάν μίλησε για το "εθνικό συμβόλαιο", άρα εννοούσε ότι οι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για τη Θράκη, ώστε να αποφασίσουν οι κάτοικοι σε ποιά χώρα θα ανήκουν. Ήταν ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν δεν θα έλεγε ποτέ τέτοιες ηλιθιότητες για δημοψήφισμα, αφού σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα έχαναν πανηγυρικά οι οπαδοί της ένωσης με τη "μητέρα Τουρκία".

3) Ο ανταποκριτής του επίσημου κρατικού μας πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Τουρκία, Άρης Αμπατζής, κάτι είδε, κάτι άκουσε, κάτι διάβασε στο ...voicenews της Τουρκίας Sabah και έστειλε τηλεγράφημα -δηλαδή την είδηση- στο ΑΠΕ, ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα δημοψηφίσματος στη Θράκη, είπε ότι η Θεσσαλονίκη είναι τουρκικό έδαφος και διάφορα άλλα επιπέδου "Ελεύθερης Ώρας". Τίποτε από αυτά δεν ήταν αλήθεια. Ωστόσο, χιλιάδες ελληνικά sites -όχι το makpress, δεν την πατήσαμε τη μπανανόφλουφα, δεν γράψαμε λέξη το πρωί, περιμέναμε, γιατί το πράγμα έκανε κρα ότι ήταν αδύνατο να έχει πει τέτοιες μπαρούφες ο Ερντογάν-, ξεσπάθωναν γράφοντας για "νεο-οθωμανισμό" "σουλτάνο, που θέλει να μας φάει τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη" κι άλλες μπαρούφες, στις οποίες εν πάση περιπτώσει, οι αρχαίοι μας πρόγονοι απαντούσαν -όταν γινόταν- λακωνικά: Μολών λαβέ.
το αρχικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ

4) Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που συνήθως απαντά την επόμενη ημέρα σε προκλήσεις, απαντά σε αυτή την περίπτωση σε μία (-1-) ώρα από τη δημοσίευση του ΑΠΕ ! Για πρώτη φορά στην ιστορία του. Απαντά όμως, όχι με βάση αυτά που πραγματικά είπε ο Ερντογάν, αλλά με βάση αυτά που μετέδωσε ο ανταποκριτής δημοσιογράφος !!! Ο δημοσιογράφος όμως δεν μετέδωσε δηλώσεις του Ερντογάν -είναι ολοφάνερο ότι δεν άκουσε καν την ομιλία του!!!- αλλά σχόλια και κείμενα δημοσιογράφων σε τουρκικά sites ! Ράδιο αρβύλα δηλαδή.

Κι έτσι, το Υπουργείο Εξωτερικών κόντεψε να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία, για δηλώσεις που ποτέ ΔΕΝ έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, χωρίς κανείς από τα εκατοντάδες τουρκόφωνα στελέχη του Υπ.Εξ. μας, να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν  !

Αυτό το ρεζιλίκι, θα διδάσκεται στις Σχολές Πολέμου όλων των χωρών, ως case study μιας μπανανίας, που αντί να διαθέτει σοβαρό δίκτυο πληροφόρησης μέσω της πρεσβείας και των προξενείων της (αλλά και κατασκόπων και πρακτόρων της ΕΥΠ) σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, βασίζεται στην ενημέρωση που του παρέχουν δημοσιογράφοι, οι οποίοι μάλιστα μεταδίδουν με περισσή ευκολία, ανύπαρκτες δηλώσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο, χωρίς κανένας από τους χιλιάδες μανδαρίνους να διασταυρώσει μια τόσο σοβαρή είδηση !!!!!!!

Τέτοιο μπουρδέλο - χώρα δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας δεν έχει ματαδεί ο πλανήτης ! Γελάνε και στην Ουγκάντα με την προχειρότητά μας.....Η ξεφτίλα του γαλαξία μας γίναμε...

Β.Π.

Υ.Γ. 99 στους 100 δημοσιογράφους, γράφουν σήμερα για "ομιλία στο Ριζέ", επειδή διαβάζουν στα τουρκικά sites τη λέξη "Rize". Ούτε ένας σχεδόν δεν γράφει την ελληνική ονομασία "Ριζούντα", όχι από δεοντολογία και σεβασμό στην Tουρκία, αλλά επειδή απλά δεν ξέρει ! Η αμορφωσιά στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας τσακίζει κόκαλα ! Γεμίσαμε sites και αγράμματους.