Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Κουτσά - στραβά το πήρε το τρίποντο ο ΠΑΟΚ με τη ροζουλί ΑΕΚ

Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ κρίθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από το γκολ του Μάτος, με το οποίο οι Θεσσαλονικείς πήραν το «τρίποντο» με ,,,,,
1-0.
Φινάλε απαγορευμένο για καρδιακούς στην Τούμπα. Η ΑΕΚ που στάθηκε άψογα στο γήπεδο για 94 λεπτά, που είχε δοκάρι με τον Χριστοδουλόπουλο και μία κλασική ευκαιρία με τον Αλμέιδα έφυγε ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι χωρίς να είναι καλύτεροι, πίστεψαν μέχρι το τέλος είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και δικαιώθηκαν με το τέρμα του Βραζιλιάνου αμυντικού, που βγήκε στην... πλάτη του Γκάλο και σκόραρε από κοντά.
Για 70 λεπτά παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δε μπορούσε, ενώ η ΑΕΚ παρατάχθηκε για να μην χάσει και με σφιχτό κέντρο κατάφερε να μην επιτρέψει στους «ασπρόμαυρους» να κάνουν το παιχνίδι τους. Από πλευράς τακτικής οι «κιτρινόμαυροι» τα πήγαν πολύ καλά, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι είχαν πολλά προβλήματα, όπως, και η ομάδα του Ιβιτς, που ήταν πιο κινητική, αλλά από τη μεσαία γραμμή και κάτω δεν είχε λύσεις.
Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο 45λεπτο στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει. Ήταν πιο κινητικός, αλλά σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έκλεισε καλά τους διαδρόμους από τα πλάγια και κράτησε άνετα την εστία της ανέπαφη.
Θα μπορούσε, μάλιστα, στην εκπνοή των καθυστερήσεων να προηγηθεί με τη μεγάλη ευκαιρία του Αλμέιδα, ο οποίος μετά την εξαιρετική σέντρα του Γκάλο έπιασε το σουτ στην κίνηση κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι απείλησαν με το φάουλ του Λέοβατς στο 30΄, που απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ανέστης και λίγο πριν το φινάλε με την κεφαλιά του Τσίμιροτ από θέση σέντερ φορ να φεύγει άουτ.
Το ντέρμπι ήταν κακό στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης. Χωρίς ρυθμό, με πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, καμία δε μπορούσε να οργανωθεί και να παίξει ποδόσφαιρο και κατ΄ επέκταση να απειλήσει. Το τελευταίο 20λεπτο, όμως, ήταν εντελώς διαφορετικό.
Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στο ματς αντί του Πατίτο έδωσε επιθετική πνοή στην Ένωση και στο 73΄ από την προσπάθεια του έμπειρου επιθετικού και το δυνατό σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα.
Αμέσως μετά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να επιτεθεί με τον Ροντρίγκες, ο οποίος με «κεραυνό» από πλάγια ανάγκασε τον Ανέστη στην απόκρουση του ματς.
Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 δεν θα άλλαζε, στο 95΄ από τη σέντρα του Περέιρα ο Μάτος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.