Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση σε ανακρίβεια της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης


Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από τη σκοπιμότητα της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει ως «ομόφωνο» το «Ψήφισμα για τον ΟΑΣΘ» που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση, της 26 Σεπτέμβρη, του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάτι τέτοιο και βέβαια δεν ισχύει, όπως...
εξάλλου γνωρίζει και ο καθένας που παρακολούθησε ζωντανά από την τηλεόραση τη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς το ψήφισμα αυτό πέρασε με ψήφους συμπολίτευσης και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης.
Άλλωστε το ψήφισμα αυτό δίνει μια μονομερή και διαστρεβλωμένη εικόνα του προβλήματος.
Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αναδείχθηκε και στην συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι κρυστάλλινη και δεν μπορεί να τσουβαλιάζεται σε πλαστές «ομοφωνίες» όπως θέλει η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για το λαό δεν αποτελεί λύση η πρόταση Μπουτάρη για την εμπλοκή του Δήμου στο νέο συγκοινωνιακό τοπίο της Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργεί με περαιτέρω ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Λύση αποτελεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα είναι ενταγμένος σε ένα σχέδιο, κρατικό, επιστημονικό, πανεθνικό. Για τη υλοποίηση αυτής της πρότασης απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ο λαός, να πάρει την εξουσία στα χέρια του και να οργανώσει την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του και όχι όπως γίνεται τώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύουν για να κερδίζουν οι λίγοι. Να που πρέπει να στοχεύουν οι αγώνες του λαού και των εργαζόμενων.
Απαιτούμε:
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, μαθητές, φοιτητές.