Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

48 ώρες «κλείνει» η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Aθήνα 1/9/2016, 08.30.  Εφόσον η πρώτη άδεια απαίτησε διαδικασία 15 ωρών, κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την τέταρτη - Όργιο φημών για....
το ποιοι παίρνουν τις άδειες και τι αντίτιμο θα καταβάλλουν στο Δημόσιο

Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν, όχι μόνο οι υποψήφιοι καναλάρχες αλλά και οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας και όλα δείχνουν ότι σήμερα θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για νικητές και χαμένους. Ήδη έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην παράσχει την παραμικρή πληροφόρηση, έστω για την πορεία της δημοπρασίας, με αποτέλεσμα κανείς μέχρι τώρα να γνωρίζει πώς εξελίσσεται η διαδικασία, πόσοι από τους υποψηφίους έχουν ήδη κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια και πόσοι μάχονται ακόμα για αυτήν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κατακύρωση της πρώτης τηλεοπτικής άδειας διάρκεσε δεκαπέντε ολόκληρες ώρες, καθώς ξεκίνησε χθες μετά τις εννιά το πρωί και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ξεκίνησε χθες το πρωί και παραμένει άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε. Ενώ λοιπόν αναμενόταν ότι το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωνόταν το αργότερο χθες αργά το βράδυ, φαίνεται ότι τελικώς δεν θα ολοκληρωθεί πριν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Είναι λογικό ότι η σωματική και πνευματική κόπωση αρχίζει πια και κάνει έντονη την παρουσία της στη διαδικασία, ενώ προφανές είναι πως στην τέταρτη και κρισιμότερη δημοπρασία απαιτούνται πνευματική διαύγεια, γερά νεύρα και ατσάλινο στομάχι.

Εφόσον λοιπόν η πρώτη άδεια απαίτησε διαδικασία 15 ωρών, κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την κατακύρωση της τέταρτης.

Εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στις δύο προσομοιώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, εξηγούσαν πριν την έναρξη του διαγωνισμού, ότι η διαδικασία του τελευταίου γύρου σε μια δημοπρασία, μοιάζει με την «θεωρία του δειλινού», τμήμα της πασίγνωστης πλέον «θεωρίας των παιγνίων». Οι παίχτες στον τελευταίο γύρο, παρά την σωματική και πνευματική εξουθένωσή τους, ποντάρουν τα ρέστα τους και συνήθως συμπεριφέρονται «σαν να μην υπάρχει αύριο», όπου όλα τα προγνωστικά ανατρέπονται για να κερδίσει ο πιο έμπειρος, ή ο πιο ψύχραιμος και σε πολλές περιπτώσεις, ο πιο τυχερός!

Θα πρέπει επίσης να υπολογιστεί, ότι ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.

PROTOTHEMA.GR