Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

#Δημοπρασια_Αδειων - Οριστικά εκτός ο Βρυώνης (EPSILON). Κλαίει το κολλαγόνο versace 19-69 ...

Οκτώ τελικά θα είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στη δημοπρασία που ....
θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την εκπρόθεσμη κατά 40 λεπτά της ώρας, εγγυητική επιστολή των τριών εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα και να απορρίψει την εγγυητική επιστολή της πλευράς Βρυώνη η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την υπόθεση Καλογρίτσα, είχε να κάνει με την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των τριών εκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται κάποιος για να συμμετάσχει από τους εννέα υποψηφίους στην δημοπρασία, καθώς οι εκπρόσωποί του την προσκόμισαν στις 15:40 πρώτα λεπτά μετά το μεσημέρι, ενώ η προθεσμία έληγε στις 15:00.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση του κ. Βρυώνη, το πρόβλημα έγγειται στο γεγονός πως η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του «Ε» από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει διάρκεια 36 ημερών, ενώ η προκήρυξη ρητά αναφέρει πως η τραπεζική εγγυητική επιστολή θα πρέπει να ισχύει για όλο το επόμενο έτος.

Η απόφαση για τις δύο ενστάσεις αναφορικά με τις εγγυητικές των κυρίων Καλογρίτσα και Βρυώνη ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος ζήτησε τη νομική συμβολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννη Μαντζουράνη.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Επιπλέον διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».