Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

"Αλληλέγγυοι μεταναστών" επιτέθηκαν στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι

Στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 έχει μεταφερθεί με τραύματα....
στο κεφάλι και το σώμα ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών Γιώργος Διαμαντόπουλος καθώς ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν εναντίον εκείνου και ενός υφισταμένου του, στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Πανεπιστημίου, την στιγμή που περπατούσαν οι δύο αστυνομικοί με κατεύθυνση την Ομόνοια.
Ο διοικητής της Τροχαίας είχε τεθεί επικεφαλής των μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας στο κέντρο μέχρι το πέρας της φασιστικής πορείας των αναρχικών που διαμαρτύρονταν για τις εμπρηστική επίθεση σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια, όπου φιλοξενούνται μετανάστες.
Ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών σώθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του όχλου από παρέμβαση ενισχύσεων και ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ αναρχικών και αστυνομικών δυνάμεων πέριξ των Εξαρχείων, ενώ ο διοικητής μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο 401 ΓΣΝ, όπως και ο υφιστάμενός του που τραυματίστηκε ακόμα ελαφρύτερα.
Στη συνέχεια, ομάδες αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους και διακόπηκε η κυκλοφορία επί της οδού Πατησίων εξαιτίας επεισοδίων. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο κέντρο και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η Πατησίων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών υποβάλλεται σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά έχει τις αισθήσεις του και γενικά κρίνονται ως ελαφρά τα τραύματα που υπέστη.