Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Γαλλία: Μία σύλληψη για την αιματηρή επίθεση στην εκκλησία

Στη σύλληψη ενός ατόμου σε σχέση με την αιματηρή ομηρία στην εκκλησία στη Νορμανδία προχώρησε η γαλλική αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από....
πηγή που είναι κοντά στις έρευνες.
Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στη Νορμανδία ήταν τρομοκράτες που είχαν δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους.
Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση μετέδωσε ότι την επίθεση τη διέπραξαν «δύο στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους.
Οι δράστες της επίθεσης «αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού» που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.
Οι δύο άνδρες έφθασαν στην εκκλησία ενώ διεξαγόταν η πρωινή λειτουργία και πήραν ομήρους πέντε ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό, σκοτώνοντας έναν ιερέα και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο άνθρωπο.
Στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

http://www.naftemporiki.gr/story/1131859/gallia-mia-sullipsi-gia-tin-aimatiri-epithesi-stin-ekklisia