Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Άντε πάλι με τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο, που δεν θα γίνει ποτέ...

Δηλαδή όλα τα περίπτερα, θα είναι online με το Υπουργείο και κάθε απόδειξη που κόβουν θα πηγαίνει κατευθείαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου. Και κάθε σχολικό κυλικείο, θα έχει σύνδεση ιντερνετ με το Υπουργείο και ...
για κάθε καραμέλα που πουλάει θα στέλνει τα δεδομένα στο Υπουργείο; Ρε δεν τραβάτε τα β...ά σας να μεγαλώσουν; 20 χρόνια παλεύετε να ανοίξετε το taxisnet έγκαιρα και πάντα τα κάνετε ...σαν τα μούτρα σας, που θέλετε να διασυνδέσετε 5.000.000 ταμειακές online ! Κι άμα πάει το μπουζουκτσίδικο στις 4 τα ξημερώματα να περάσει την απόδειξη στο Υπουργείο και δει "LINE IS BUSY, TRΥ AGAIN", ποιός θα είναι στο HELP DESK του Υπουργείου ή της HOL ή της ΟΤΕΝΕΤ να τσεκάρει την IP ?
Υ.Γ. Στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα βάλετε σύνδεση με wi-fi, για να αποστέλλεται real time κάθε εισιτήριο που ακυρώνεται;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους προωθείται τροπολογία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στα καπνικά προϊόντα με την οποία το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η διάταξη προβλέπει ότι όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς επίσης και όλα τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες, θα υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στις πληροφοριακές υποδομές της Γ.Γ.Π.Σ. του υπ. Οικονομικών τα δεδομένα όλων των φορολογικών στοιχείων που εκδίδουν (ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους χειρόγραφα ή με ηλεκτρονικό τρόπο).

Οι λεπτομέρειες όπως πάντα θα καθοριστούν με απόφαση του υπ.Οικονομικών η οποία θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.