Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Δεν μας τρομάζει εμάς το Brexit!

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Διότι μετά το «συμβόλαιο με το λαό» [Αντρέας], «την κατάργηση του λαϊκισμού» [Δρακουμέλ], τον «εκσυγχρονισμό» [Σημίτης], την «επανίδρυση του κράτους» [Καραμανλής], την «ευτυχία των Μνημονίων» [Γιωργάκης], την ....
«επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων» [Σαμαράς] και την «κατάργηση των Μνημονίων»  [Αλέξης-Χάνος] θα έχουμε «συμφωνία αλήθειας» [Κούλης] και «σκληρή διαπραγμάτευση  για τα εργασιακά» [Καρούμπαλος]. Και η απόδειξη:

Γιατί, άλλωστε, έχουμε ψηφίσει οκτώ αναπτυξιακούς νόμους [1262/1982, 1892/1990, 2166/1993, 2601/1998, 3299/2004, 3908/2011, 4146/2013, 4399/2016] χωρίς να έχουμε ανάπτυξη, αλλά μεγάλο αριθμό ανεπτυγμένων επιχειρηματιών και πολιτικών εφαψιών;
Στο κάτω-κάτω τίποτε δεν τελείωσε ακόμη. Υπάρχουν τρόποι να ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο ΗΒ. Ακούσατε τι είπε ο μέγας πολιτικός Βασίλης Λεβέντης! «Δεν έπρεπε να ερωτηθεί ο βρεταννικός λαός». Μάλλον ο εν Αθήναις Γερμανός πρέσβυς του το είπε και τούτο. Ας διαβάσουμε και κάποιον ο οποίος εξέφραζε προβληματισμούς κατά πόσο θα επιτραπεί στον βρεταννικό λαό να αποχωρήσει από την ΕΕ.  
«Και άλλα περί Brexit» γράφει ο Paul Craig Roberts, άρθρο του οποίου είχα μεταφράσει
«Οι πληροφορίες έρχονται αδιάκοπα σε σχέση με την ψηφοφορία για το Brexit. Στέλεχος του βρεταννικού στρατού είπε ότι 90% των ανδρών της μονάδος του  ψήφισαν υπέρ της εξόδου, επειδή δεν πιστεύουν ότι πρέπει να εμπλέκονται στους πολέμους  της  Washington. Η μονάδα του συμφώνησε ότι οι πόλεμοι υπαγορεύονται από την Washington μέσω Βρυξελλών και όχι από τον βρεταννικό λαό. Είπε, επίσης, ότι οι οπλίτες «έπαιρναν μαζί τους τα δικά τους στιλό» στην κάλπη, επειδή  «στα εκλογικά τμήματα χρησιμοποιούν μόνον μολύβι και, έτσι, θα μπορούσε κάποιος να σβήσει την ψήφο τους και να την αλλάξει». Ο Richie Allen από το Λονδίνο, ραδιοφωνικός παρουσιαστής στο  Manchester, είπε ότι ως Ιρλανδός θυμάται πώς ανετράπη η ψήφος των Ιρλανδών κατά της ΕΕ, όταν απέρριψαν τη σύμβαση της Λισαβώνας και ότι στην Αγγλία «έχουν αρχίσει κιόλας να μιλάνε για το ενδεχόμενο να επανέλθει η ΕΕ με μία καλλίτερη προσφορά». Με άλλα λόγια, η ψήφος υπέρ της εξόδου δεν αντιμετωπίζεται ως ουσιαστική. Βλ. εδώ http://www.paulcraigroberts.org/2016/06/24/the-campaign-to-undermind-the-vote-guest-column-by-richie-allen/
Και όπως μεταδίδει ο Stephen Lendman, η προπαγάνδα έχει ήδη αναπτύξει στροφές με τον David Cameron να δίνει τον ρυθμό λέγοντας εμφατικά πόσο ευτυχή έκανε το αποτέλεσμα τόσο τον Πούτιν όσο και το ISIS (αυτοί οι δύο θανάσιμοι εχθροί χαίρονται κατά κάποιο τρόπο για το ίδιο πράγμα!). Ο Ρώσσος Garry Kasparov που μισεί τον εαυτό του δήλωσε πως ήταν «το τέλειο δώρο στον Βλαδίμηρο Πούτιν» καθώς η έξοδος του ΗΒ καθιστά την ΕΕ «έναν εξασθενημένο θεσμό με λιγότερη ισχύ για την αντιμετώπιση των επιθέσεων του Πούτιν στα σύνορα της Ευρώπης». Ποιες επιθέσεις  Garry;
Ο τέως πρέσβυς των ΗΠΑ στη Ρωσσία είναι «σοκαρισμένος, σοκαρισμένος». Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχασαν, ο Πούτιν κέρδισε.
Ασφαλώς η ψηφοφορία δεν έχει καμμία σχέση με τον Πούτιν ή τη Ρωσσία. Αλλά οι ψεύτες θα προσπαθήσουν να κάνουν τους Βρεταννούς  να αισθάνονται ότι πρόδωσαν την Αγγλία και έδωσαν στη Ρωσσία προβάδισμα έναντι της Ευρώπης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσσίας Dmitry Peskov έδωσε την ακόλουθη απάντηση στην ανοησία: «Έχουμε συνηθίσει στον “ρωσσικό παράγοντα” ως εξήγηση όλων των γεγονότων στο σύμπαν».
Ο βρεταννικός  λαός μπορεί να σκέπτεται ότι βρίσκεται εκτός ΕΕ, αλλά δεν βρίσκεται. Έχει μπροστά του μια σκληρή μάχη να δώσει. Η  Washington και τα βρεταννικά πολιτικά και μιντιακά κατεστημένα που υπηρετούν την Washington δεν θα τον αφήσουν να φύγει.»
Και συνεχίζει γράφοντας
                «Παρά το αποτέλεσμα, οι πιθανότητες δεν ευνοούν την έξοδο  του ΗΒ από την ΕΕ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι η πλειοψηφία των Βρεταννών ψηφοφόρων αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση του ΗΒ εκπροσωπεί συμφέροντα άλλων και όχι του βρεταννικού λαού.  Γνωρίζουν οι Βρεταννοί πως όσο δύσκολο είναι να ζητήσουν λογοδοσία από την κυβέρνησή τους, άλλο τόσο και χωρίς καμμία προοπτική είναι να ζητήσουν λογοδοσία από την κυβέρνηση της ΕΕ. Όσο μετέχουν στην ΕΕ οι Βρεταννοί, τους έχουν επανειλημμένως υπενθυμίσει ιστορικές στιγμές, κατά τις οποίες νόμος ήταν ο λόγος του κυρίαρχου.
Οι προπαγανδιστές, στους οποίους περιλαμβάνονται τα δυτικά πολιτικά και μιντιακά κατεστημένα, κατάφεραν να κρατήσουν τα πραγματικά προβλήματα μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και της δημόσιας συζήτησης και να παρουσιάσουν την ψήφο για έξοδο ως ρατσισμό. Παρά ταύτα, αρκετοί Βρεταννοί προέβαλαν αντίσταση στην πλύση εγκεφάλου και στα ελεγχόμενα debate, ώστε να αδράξουν τα πραγματικά προβλήματα: κυριαρχία, υπόλογη κυβέρνηση, οικονομική ανεξαρτησία, ελευθερία ανάμειξης στους πολέμους της  Washington και στη σύγκρουση με τη Ρωσσία. Ο βρεταννικός λαός δεν πρέπει να είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει ότι η ψήφος του λύνει το πρόβλημα. Η μάχη μόλις άρχισε. Η βρεταννική κυβέρνηση  θα επανέλθει και θα πει στον λαό «κυττάξτε, η ΕΕ μας προσφέρει μία καλλίτερη συμφωνία. Τώρα μπορούμε να μείνουμε».  
Fed, ECB, BOJ και νεοϋορκέζικα hedge funds θα σφυροκοπήσουν τη λίρα και θα εξαερώσουν τις βρεταννικές μετοχές, για να πείσουν τους Βρεταννούς ψηφοφόρους ότι η ψήφος τους βυθίζει την οικονομία.
— Θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο ότι η ψήφος τους εξασθενίζει την Ευρώπη αφήνοντάς την στο έλεος της «ρωσσικής επιθετικότητας».
— Δωροδοκίες, στις οποίες δύσκολα αντιστέκεται κανείς, αλλά και απειλές σε επιφανή μέλη της πλειοψηφίας της εξόδου, καθώς και πίεση σε ηγέτες της εξόδου, όπως ο Boris Johnson, να λογικευθούν, να είναι συναινετικοί, να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τη  Washington και την Ευρώπη και να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό για την παραμονή στην ΕΕ.
— Να περιμένετε τη Συνομοσπονδία της Βρεταννικής Βιομηχανίας να αποδώσει την απώλεια θέσεων εργασίας και επενδυτικών ευκαιριών στην ψήφο υπέρ της εξόδου.
Μόλις μάθετε να σκέφτεσθε πώς έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα και όχι όπως τα παρουσιάζουν οι πόρνες των ΜΜΕ, θα είσθε σε θέση να προσθέσετε μόνοι σας και άλλα στοιχεία σ’ αυτή λίστα.
Και να θυμόσαστε ότι οι Ιρλανδοί ψήφισαν κατά της ΕΕ, οπότε τους ασκήθηκε ασφυκτική πίεση μέχρι που ανέτρεψαν την ψήφο τους. Αυτή είναι η πιθανότερη μοίρα των Βρεταννών».
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν τρομάζουμε με το Brexit. Έχουμε πολιτικό προσωπικό ικανό για κάθε είδους υπηρεσία στ’ αφεντικά. Ας θυμηθούμε τις «προβληματικές επιχειρήσεις», τη «λεηλασία του Χρηματιστηρίου», τη «λίστα Lagarde», τα παραδικαστικά, το ΤΑΙΠΕΔ, τις επιδοτήσεις € 1 εκ. για μία θέση εργασίας, με αποκορύφωμα το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος της 05.07.2015 που έγινε «ΝΑΙ».
Όλα αυτά ατιμωρητί. Με αντάλλαγμα έναν διορισμό και ένα επίδομα για γραφική ύλη και καθαριότητα.     
Σώτος