Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: "Είναι με τα καλά τους οι Βρετανοί;"

Εγινε το δημοψηφισμα 17,4 εκατομμύρια ψηφισαν brexit, 16,1 bremain

Σχεδόν 1.500.000 εκατομμύριο η διαφορά ψήφων
Κι ομως οι τύποι ειναι οτι ναναι Οι 16,1 θα μαζέψουν υπογραφές επειδη δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα για να ξαναγίνει το δημοψηφισμα ασχετα αν 1,5 εκατομμύριο περισσότεροι δηλαδή 17,4 ψηφισαν brexit
Δηλαδή αν ξαναγίνει και δεν αρέσει στους αλλους θα ξαναμαζέψουν υπογραφές για να ξανά ξανά γινει;;;;;


Η πρωτοβουλία

Μια ηλεκτρονική αίτηση που απευθύνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο και με την οποία ζητείται να διοργανωθεί δεύτερο δημοψήφισμα ξεπέρασε σήμερα το μεσημέρι το 1.700.000 υπογραφές στο Ίντερνετ. Εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας, μάλιστα, η εφαρμογή είχε τεθεί εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι για να εισαχθεί το ζήτημα σε συζήτηση στη Βουλή απαιτούνται μόλις 100.000 υπογραφές. Η πρωτοβουλία προήλθε από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Η κίνηση αυτή έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και ακολούθως γιγαντώθηκε. Πλέον περισσότεροι από 1.700.000 Βρετανοί, από περιοχές όπως το Λονδίνο, το Μπράιτον, η Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ, ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή ολόκληρης της χώρας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι διοργανωτές του εγχειρήματος θεωρούν πως η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, θα κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος (η συμμετοχή στο δημοψήφισμα δεν ξεπέρασε το 72%).

Πάντως, ο βρετανικός «Independent» σχολιάζει πως δεν υπάρχει τέτοιου είδους νόμος ούτε στο βρετανικό αλλά ούτε και στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Δηλαδή με την λογική των Άγγλων γινονται εκλογες στην Ελλαδα βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουμε υπογραφές για να ξαναγίνουν εκλογες γιατι δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα
Γινονται εκλογες στην χώρα τους βγαίνει με 40% ο Φαρατζ δεν τον γουστάρουν μαζεύουν υπογραφές για να ξαναγίνουν εκλογες
Εγινε δημοψηφισμα στην Ελλαδα βγήκε ΟΧΙ συντριπτικά μαζεύουμε υπογραφές για να ξαναγίνει (χαχαχαχαχα) Συγνώμη ξέχασα δεν χρειάστηκε να μαζέψουμε τίποτα το ΟΧΙ εγινε Ναι και δεν χρειάστηκε να μαζέψουμε υπογραφές η να αμφισβητήσουμε τίποτα γιατι καθότι ειμαςτε ΠΡΟΒΑΤΑ άλλο ψηφίσαμε άλλο μας επιβλήθηκε και δεν άνοιξε μύτη η καμμία συζητηση αμφισβήτησης
Κι ενώ υποκλιθήκαμε στις δημοκρατικοτατες επιλογές των Άγγλων και το δημοψηφισμα γινεται αυτο με τις υπογραφές και απλα επιβεβαίωσαν οτι πιστεύουμε τόσα χρονια που τους ζούμε ειναι μακράν ο πιο ΜΑΚΑΚΑΣ ΛΑΟΣ !!!!!!