Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Να γιατί έφυγε ο Μάρκο Σίλβα από τον Ολυμπιακό

Ο Μάρκο Σίλβα αποτελεί εδώ και λίγη ώρα παρελθόν από τον Ολυμπιακό και...
ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες σχετικά με τους λόγους της ξαφνικής αποχώρησής του.

Από την "ερυθρόλευκη" διοίκηση ισχυρίζονται επίσημα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είχε "προσωπικό πρόβλημα", το οποίο δεν μπορούσε να ξεπεράσει, δήλωνε πως δεν ήταν σε θέση να δουλέψει ανεπηρέαστος στην ομάδα, με αποτέλεσμα να ζητήσει ο ίδιος να φύγει.

Μάλιστα, από το Λιμάνι λένε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου προσπάθησαν να μεταπείσουν τον νεαρό τεχνικό και να του αλλάξουν γνώμη, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Πάντως, την ίδια στιγμή αποκλειστικές πληροφορίες του SportDog αναφέρουν ότι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον Μάρκο Σίλβα στην έξοδο ήταν άλλοι και πως δεν έχουν να κάνουν με προσωπικά ζητήματα του προπονητή.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, το διαζύγιο με τον Πορτογάλο ήρθε μετά από μια σειρά γεγονότων και καταστάσεων που έφεραν και τις δύο πλευρές σε απόλυτη ρήξη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Μάλιστα, η πρώτη "ρωγμή" στις σχέσεις του Μάρκο Σίλβα με τη διοίκηση παρατηρήθηκε πριν από πολύ καιρό και συγκεκριμένα μετά τον αποκλεισμό των πρωταθλητών από την Άντερλεχτ. Οι άνθρωποι του συλλόγου ήθελαν πολύ την ευρωπαϊκή πορεία την περασμένη σεζόν και το γεγονός ότι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος τεχνικός να αποκλείσει μια ομάδα που ήταν στα μέτρα του Ολυμπιακού, απογοήτευσε πολύ τα υψηλόβαθμα στελέχη του συλλόγου.

Το δεύτερο γεγονός, που κλόνισε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Μάρκο Σίλβα, ήταν ο χαμένος τελικός Κυπέλλου από την ΑΕΚ. Η διοίκηση χρέωσε στον Πορτογάλο την "κακή διαχείριση" πριν από τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ αρκετοί από την ΠΑΕ σχολίασαν αρνητικά το ότι ο νεαρός τεχνικός ήταν ο πρώτος που αναχώρησε για την πατρίδα του μετά τον αγώνα με την Ένωση, την αμέσως επόμενη μέρα στις 7 το πρωί.

Γενικά, πάντως, υπήρχε η άποψη στο Λιμάνι ότι Πορτογάλος είχε πάψει να είναι άριστος επαγγελματίας, κάτι που φάνηκε και από το γεγονός ότι ήταν από τους τελευταίους που επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές και για αυτό κάποιοι έλεγαν εντός της ομάδας, ότι κάτι απρόοπτο να του τύχαινε, θα έλειπε ακόμα και από την πρώτη προπόνηση της σεζόν.

Παράλληλα, είχε ξεσπάσει τελευταία και μία άτυπη "κόντρα" ανάμεσα στον Μάρκο Σίλβα και τη διοίκηση όσον αφορά τα μεταγραφικά. Ο Πορτογάλος παρουσιάζεται να είχε απορρίψει πολλές "κλεισμένες" περιπτώσεις παικτών από την ΠΑΕ, απαιτώντας να γίνουν δεκτές οι δικές του εισηγήσεις από την πατρίδα του, κάτι που εξηγεί και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει μέχρι τώρα μόλις μία μεταγραφή.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και με συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών που αποχώρησαν από την ομάδα, όπως ο Καμπιάσο και ο Φουστέρ, με τη διοίκηση να ήθελε την παραμονή τους στην ομάδα και τον Μάρκο Σίλβα να ζητάει την απομάκρυνσή τους, παρόλο που ο πρώτος τουλάχιστον τον είχε εκθέσει τις λίγες φορές που τον χρησιμοποίησε.

Υπάρχει, μάλιστα, η πληροφορία πως διαφωνία προέκυψε και για έναν παίκτη που επέστρεψε στο ρόστερ της ομάδας, τον Γιάννη Γιαννιώτα, τον οποίο η διοίκηση πιστεύει πολύ και θεωρεί ότι είναι "πρότζεκτ" εφάμιλλο του Κώστα Φορτούνη, αλλά ο Μάρκο Σίλβα έδειχνε να μην τον υπολογίζει και ετοιμαζόταν να τον παραχωρήσει ξανά δανεικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν ήταν ένα το γεγονός που οδήγησε στο "διαζύγιο" με τον Μάρκο Σίλβα, αλλά πολλές καταστάσεις που λειτούργησαν συσσωρευτικά, με αποτέλεσμα το ποτήρι να ξεχειλίσει και οι δύο πλευρές να "τα σπάσουν". Λέγεται δε, ότι η τελευταία σταγόνα μπορεί να αφορούσε κάποιο μεταγραφικό ζήτημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η διοίκηση είχε εξασφαλίσει τελευταία την υπογραφή ξένου στόπερ, με τον Μάρκο Σίλβα να αρνείται κατηγορηματικά την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

πηγή: sportdog