Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ουφ! Ανακουφίστηκα….

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στην ΕΕ. Τέρμα η λιτότητα για μένα. Τέρμα οι φόροι, η ανεργία, η ...
έλλειψη γιατρών και φαρμάκων, η έλλειψη δασκάλων, η έλλειψη κλινών ΜΕΘ.
Τέρμα οι αναξιοκρατικοί διορισμοί, τα ρουσφέτια, οι Καρανίκες, οι αρπαχτές, η διαπλοκή κ.λπ.
Διάβαζα πολλές απόψεις για το αν το ΗΒ έπρεπε να φύγει ή να μείνει. Καθηγητές τεράστιου διαμετρήματος, πολιτικούς μεγάλης εμβέλειας. Άλλοι υπέρ άλλοι κατά της εξόδου, Δεν κατάλαβα τι θα συνέβαινε στη μία ή στην άλλη περίπτωση. Ποία η διαφορά; Αοριστολογίες. Το μόνο που καταλάβαινα με το φτωχό μου το μυαλό είναι ότι η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ θα ήταν η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.
Μας ζάλισαν τα ΜΜΕ ότι αν το ΗΒ έβγαινε από την ΕΕ, θα αυξάνονταν τα δίδακτρα των εκεί Ελλήνων φοιτητών. Αλλοίμονό μας!

Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ. Τέρμα η λιτότητα για μένα. Τέρμα οι φόροι, η ανεργία, η έλλειψη γιατρών και φαρμάκων, η έλλειψη δασκάλων, η έλλειψη κλινών ΜΕΘ.
Τέρμα οι αναξιοκρατικοί διορισμοί, τα ρουσφέτια, οι Καρανίκες οι αρπαχτές, η διαπλοκή κ.λπ.
Διάβαζα πολλές απόψεις για το αν το ΗΒ έπρεπε να φύγει ή να μείνει. Καθηγητές τεράστιου διαμετρήματος, πολιτικούς μεγάλης εμβέλειας. Άλλοι υπέρ και άλλοι κατά της εξόδου, Δεν κατάλαβα τι θα συνέβαινε στη μία ή στην άλλη περίπτωση. Ποία η διαφορά; Αοριστολογίες. Το μόνο που καταλάβαινα με το φτωχό μου το μυαλό είναι ότι η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ θα ήταν η αρχή του ξηλώματος του πουλόβερ.
Μας ζάλισαν τα ΜΜΕ ότι αν το ΗΒ έβγαινε από την ΕΕ, θα αυξάνονταν τα δίδακτρα των εκεί Ελλήνων φοιτητών. Αλλοίμονό μας!
Σώτος

Υ.Γ. Ο επί 10ετία Πρόεδρος της Γαλλίας στρατηγός Ντε Γκωλ υπήρξε ένθερμος θιασώτης της ενωμένης Ευρώπης, στην οποία και έβλεπε το μόνο αντίδοτο στην αυξανόμενη επιρροή των δύο υπερδυνάμεων. Αυτός είναι ο λόγος που πολέμησε με σθένος τη μη εισδοχή στην ΕΟΚ του ΗΒ, το οποίο θεωρούσε εντολοδόχο των ΗΠΑ. Το 1966 απέσυρε τα γαλλικά στρατεύματα από το ΝΑΤΟ διακρίνοντας ότι το ΝΑΤΟ ποδηγετείται από τις ΗΠΑ και προώθησε τη γαλλο-γερμανική φιλία ισχυροποιώντας τη διεθνή θέση της ΕΟΚ. Οι πολέμιοί του τον κατηγορούσαν για αντι-αμερικανισμό, αλλά ήταν φανερό ότι οι πράξεις του είχαν πάντα ως πρώτο μέλημα το εθνικό συμφέρον και την τύχη της Γαλλίας.


*το άρθρο συνετάχθη πριν την καταμέτρηση των ψήφων του Βρετανικού Δημοψηφίσματος