Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Σάββας Αναστασιάδης προς Δρίτσα : Μιλάτε ως σχολιαστής, ως απλός θεατής

« Χαίρομαι κ. Υπουργέ που βρίσκεστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα για τις απεργίες στο λιμάνι Θεσσαλονίκης. Και βεβαίως....
θα ευχόμουν μετά από τρεις προσπάθειες και περίπου ένα μήνα καθυστέρησης, η Ερώτησή μου να είχε χάσει τον επίκαιρο χαρακτήρα της , δηλαδή να είχε λήξει η απεργία στο λιμάνι…» είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης σήμερα (24.06.2016) στον κ. Δρίτσα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης .

Ο κ. Αναστασιάδης στη συνέχεια τόνισε: «το κόστος που προκάλεσαν και προκαλούν στις Επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος οι απεργίες στο λιμάνι είναι ανυπολόγιστο. Βιοτέχνες, Εισαγωγείς, Επιχειρηματίες, Ναυτικοί πράκτορες, Εκτελωνιστές, Εξαγωγείς, έχουνε φτάσει στα όριά τους , δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους , χάνουν πελάτες, δεν μπορούν να εξάγουν, δεν μπορούν να έχουν πρώτες ύλες για την παραγωγή, και αναγκάζονται να παραχωρήσουν άδειες στο προσωπικό τους, γιατί το σύνολο των Επιχειρήσεων στην περιοχή υπολειτουργεί, ενώ κάποιες Επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και βέβαια αυτό στη συνέχεια μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις»
Όταν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης έθεσε προς τον Υπουργό το ερώτημα : « … γιατί μέχρι τώρα δεν αναλάβατε πρωτοβουλίες να λύσετε αυτό το πρόβλημα και πως σκέφτεστε να το αντιμετωπίσετε με δεδομένο ότι η απεργία συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των κυλιόμενων σαρανταοκτάωρων απεργιών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της ζωής στην περιοχή και στη Β. Ελλάδα», ο Υπουργός απάντησε: «πράγματι η απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ελπίζω ότι βρίσκεται σε αποκλιμάκωση. Υπάρχουν σωματεία που έχουν αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση, θέλω να πιστεύω ότι και το σύνολο των εργασιακών ενώσεων και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες θα επιλέξουν αναστολή των κινητοποιήσεων .Θέλω να το πιστεύω και σας διαβεβαιώνω ότι πολύ συστηματικά όλο αυτό το διάστημα, κάθε μέρα υπάρχει συστηματική ενασχόληση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων στην κατεύθυνση αναζήτησης λύσεων….»

«Μου μιλάτε τώρα ως σχολιαστής, ως απλός θεατής. Ποιες ενέργειες κάνατε, τι θα πει ελπίζω ότι θα λυθεί η απεργία , ή τι θα πει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ή τι θα πει ότι θα λυθεί τις επόμενες μέρες.
Εκτός και αν σύμφωνα με την προσφιλή σας τακτική περιμένετε να λυθεί το πρόβλημα δια της ωριμάνσεως. Να βαρεθούνε δηλαδή οι απεργοί , όπως κάνατε και σε προηγούμενες περιπτώσεις και να φύγουνε στα σπίτια τους. Αυτό όμως θα διαλύσει τελείως την κοινωνία και την οικονομία στην περιοχή.
Είναι τεράστια η ευθύνη σας, η Ιστορία θα καταγράψει την απεργία αυτή, ως την απεργία που απαξίωσε και μηδένισε το λιμάνι Θεσσαλονίκης και την οικονομία και τον Επιχειρηματικό κόσμο στη Β. Ελλάδα , αλλά και εσάς ως ένα αδιάφορο Υπουργό για τα κοινωνικά προβλήματα »,
κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης στη δευτερολογία του, καυτηριάζοντας την απάντηση του Υπουργού.


Το Video της συζήτησης