Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Στην Αλμωπία η συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ

Συνεχίζοντας την πρακτική της περιοδικής διεξαγωγής συνεδριάσεών του σε δήμους εκτός της έδρας της ΠΕΔΚΜ, και εξακτινώνοντας τις ...
δράσεις του σε όλη την έκταση της Κεντρικής Μακεδονίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ πραγματοποίησε την τακτική συνεδρίασή του, του Ιουνίου 2016 στον Δήμο Αλμωπίας.

Όπως έγινε και σε προηγούμενες αποκεντρωμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. (Αμφίπολη, Παιονία), κατά τις οποίες η επιτόπια παρουσία της Διοίκησης της ΠΕΔΚΜ συνδυάστηκε με την έμπρακτη ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων του οικείου Δήμου, έτσι και στον Δήμο Αλμωπίας η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ συνδυάστηκε με την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Προμάχων, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο, μετά την έδρα, οικισμό του οικείου Δήμου.
Στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων, του οποίου το κτήριο ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας, με δωρεές τοπικών επιχειρήσεων και με εθελοντική εργασία των κατοίκων, η ΠΕΔΚΜ και η Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσέφεραν ιατρικά μηχανήματα και υλικά (καρδιογράφο, απινιδωτή, πιεσόμετρα, φιάλες οξυγόνου, μετρητές σακχάρου, χειρουργικά εργαλεία, κ.λπ.), έπιπλα και σκεύη (εξεταστική κλίνη, καθίσματα χώρου αναμονής), και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (απαραίτητο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση).
Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2016 ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ κ.κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, Θεοδόσιος Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γκουντενούδης Χρήστος, Δήμαρχος Παιονίας, Φωτόπουλος Ευθύμιος, Δήμαρχος Δέλτα, Παπαστεργίου Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αντωνούδης Απόστολος, Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη, Ζησάκος Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης Συκεών, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Αλμωπίας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Μπίνος Δημήτριος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτηριάδης Συμεών, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιμτσιρίδης Γεώργιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χουρσόγλου Χρήστος.
Στη συνέχεια, και με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη (ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε και τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης), όλοι μαζί μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, στο οποίο υπάγεται το Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων. Εκεί τους καλωσόρισε η Διευθύντρια κ.α Φωτοπούλου Στέλλα και τους ενημέρωσε για την λειτουργία, αλλά και για τις ελλείψεις και τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, αποκομίζοντας από τους επισκέπτες όχι απλώς την κατανόηση και την συμπάθειά τους, αλλά και την θέληση και την διάθεση να συμβάλλουν, στο μέτρο του δυνατού, αν όχι στην επίλυση τουλάχιστον στην ανακούφισή τους.
Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη όλων στους Προμάχους, όπου τους υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και η νεοδιορισθείσα Αγροτική Γιατρός. Μετά την παράδοση και παραλαβή του εξοπλισμού και των υλικών ο Εφημέριος της Κοινότητας τέλεσε Αγιασμό και τόσο ο Δήμαρχος κ. Μπίνος Δημήτριος όσο και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την ΠΕΔΚΜ και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πολύ σημαντική δωρεά τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον χαιρετισμό του εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς την ΠΕΔΚΜ και τον Ιατρικό Σύλλογο και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Αντιπεριφέρειας, με αποτελέσματα που τονώνουν τις προσπάθειες τοπικής ανάπτυξης στους δύσκολους καιρούς της κρίσης. Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο του Ιατρικού Συλλόγου και τις συνέργειες που, από κοινού με την ΠΕΔ, αναπτύσσει, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ συμπύκνωσε, τόσο την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όσο και την όλη φιλοσοφία της λειτουργίας της ΠΕΔΚΜ, στο σύνθημα "λίγα λόγια και πολλές πράξεις για το κοινό καλό".
Με την επιστροφή όλων στην Αριδαία (και την προσέλευση εκεί και των άλλων Μελών του Δ.Σ., τα οποία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Τ.Κ. Προμάχων), διεξήχθη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με πυρήνα το προσφυγικό ζήτημα και την συμμετοχή των Δήμων στην αντιμετώπισή του [ενημέρωση για τα αποτελέσματα του σχετικού θεματικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ (Σάμος, 2-4 Ιουν, 2016), κ.λπ.].
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Δήμος Αλμωπίας παρέθεσε γεύμα, προς τιμήν του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ, στα Λουτρά Αριδαίας.-