Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Spetsnaz: Οι επίλεκτοι φύλακες του Πούτιν - ΒΙΝΤΕΟ

Ακριβώς όπως και οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανών, οι Spetsnaz (спецназ) ειναι ...
οι ελίτ Εδικές Δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο όρος Σπετσναζ είναι ένας γενικός όρος για τις ειδικές δυνάμεις στα ρωσικά και χρησιμοποιείται σε πολλά μετα-σοβιετικά κράτη. Ιστορικά, ο όρος αναφέρεται σε ειδικές στρατιωτικές μονάδες που ελέγχονται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, GRU (Spetsnaz GRU). Περιγράφει επίσης τις μονάδες ειδικών αποστολών ή μονάδες άλλων υπουργείων (όπως το Υπουργείο έρευνας και διάσωσης) σε μετα-σοβιετικές χώρες.

Ωστόσο, καθώς ο όρος Spetsnaz είναι ρώσικης προέλευσης συνήθως συνδέεται με τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, αν και άλλα μετα-σοβιετικά κράτη συχνά αναφέρονται στις ειδικές δυνάμεις τους με τον ίδιο όρο, έχοντας κληρονομήσει ειδικές μονάδες απο τις πλέον διαλυμένες Σοβιετικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Οι ρωσικες ειδικές δυνάμεις έχουν λάβει μέρος σε διάφορες αποστολές όπως για παράδειγμα στην επιχείρηση Καταιγίδα 333 (Operation Storm-333) κατα την διάρκεια του Σοβιετικού πολέμου στο Αφγανιστάν.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οι Spetnaz συμμετείχαν σε πολλές τοπικές συγκρούσεις, όπως τον εμφύλιο πόλεμο στο Τατζικιστάν, σε πολέμους στην Τσετσενία, στον ρωσο-γεωργιανό πόλεμο και στην προσφατη κρίση στην Κριμαία. Οι δυνάμεις Spetsnaz έχουν επίσης κληθεί να επιλύσουν αρκετές καταστάσεις ομηρίας.


Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Στο πάνω βίντεο, σ'ενα σύντομο ντοκιμαντέρ με αγγλικούς υποτιτλους, βλέπουμε την καθημερινότητα της μοναδας. Ο παρουσιαστής τονίζει οτι μόνος εχθρός ειναι ο χρόνος αλλα για τους κομάντος της Spetsnaz ειναι ενα ευκολο εμπόδιο δεδομένου την σκληρή εκπαίδευση τους. Παράδειγμα ο τρόπος που έσωσαν την ζωή ενός κοριτσιού.

Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε τις ρωσικες ειδικές δυνάμεις κατα την διάρκεια εκπαίδευσης, κάπου στη Ρωσία.



Business Insider/Wikipedia
Απόδοση - OnAlert

ΠΗΓΗ: Onalert.gr