Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Συγκλονιστική συνέντευξη από τον πρόεδρο του "Χαμόγελο του Παιδιού" Κώστα Γιαννόπουλο. Δείτε την ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !

Ο Κ.Γιαννόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη σοβαρή εγχείριση στην οποία υπεβλήθη. Ο άνθρωπος που έχασε τον γιο του και τώρα παλεύει με τον καρκίνο, είδε πολλά και σήμερα τα είπε ΟΛΑ έξω απ΄τα δόντια. Διαβάστε τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ του συνέντευξη στον Σπύρο Χαριτάτο (μπράβο και στον δημοσιογράφο, που κάνει καλή δουλειά). 

Διαβάστε:




Σοβαρές καταγγελίες στον Αlpha 989 από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού για την υπόθεση της μικρής Μαρίας αλλά και για το σύστημα διαπλοκής που ωθεί σε κλείσιμο τον Σύλλογο.


Για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που είχε χαθεί το Πάσχα στον Σκαραμαγκά ο κ. Γιαννόπουλος κατήγγειλε πως «η Αστυνομία δεν είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση ούτε την πυροσβεστική ούτε άλλους φορείς για να κινητοποιηθούν, κάτι που έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Εμείς την Κυριακή λάβαμε την κλήση για την εξαφάνιση ενός παιδιού 3,5 ετών. Όπως πάντα, το Χαμόγελο έχει άριστη συνεργασία, καμιά φορά όμως ο εγωισμός κάποιων μέσα στις υπηρεσίες καθυστερεί τα πράγματα, από φόβο μην έρθει κάποιος και τους πάρει την αίγλη. Την περασμένη φορά στη Χαλκιδική χρειάστηκε να αναζητήσουμε τη βοήθεια υπουργού. Κάθε διοικητής τρέχει για τη φωτογραφία και το πλάνο αντί να ελέγχει τις δυνάμεις.

Εγώ, κλεισμένος στο σπίτι, είμαι συντονιστής αυτών των διαδικασιών, όμως διαπιστώνω όταν παίρνω την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική ότι δεν είχε ενημερωθεί κανείς.

Πήρα κλήσεις από γονείς. Άσχετα του τί έχει συμβεί, ένα παιδάκι κινδυνεύει. Πήρα το επιχειρησιακό της Πυροσβεστικής και λένε «δεν ξέρουμε τίποτα». Παίρνω τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, αμέσως έστειλε την ΕΜΑΚ καθώς επίσης τον Ερυθρό Σταυρό. Έγινε όλη η έρευνα μέρα και νύχτα και την επόμενη μέρα και από το σημείο που βρέθηκε το παιδί είχαν περάσει Σαμαρείτες και άλλες ομάδες και δεν είχαν δει τίποτα», πρόσθεσε.

Ο κος Γιαννόπουλος αποκάλυψε πως «τα ειδικά σκυλιά έδειξαν να μην εντοπίζουν τα ίχνη του παιδιού στον χώρο που είχε αναφερθεί πως βρισκόταν, δηλαδή στη μάντρα αυτοκινήτων του παππού. Μας έκανε εντύπωση. Τα σκυλιά τα δικά μας ψάχνουν συγκεκριμένη μυρωδιά, τους δόθηκε μυρωδιά από συγκεκριμένο ρούχο του παιδιού και έδειξαν σαν να μην υπήρχε το παιδί στο χώρο που βρέθηκε, αυτό δεν ξέρουμε πώς έγινε, ενδεχομένως η μυρωδιά του ρούχου να ήταν μπερδεμένη με άλλες μυρωδιές. Τα σκυλιά αυτά είναι πιστοποιημένα από διεθνή οργανισμό για τις συγκεκριμένες δράσεις».

Εξέφρασε την ανησυχία του για την υπόθεση λέγοντας πως θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει.

«Πρόκειται να κάνουμε αξιολόγηση αυτής της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και θα τα πω έξω από τα δόντια», τόνισε.

«Επειδή υπάρχει σχέση ιδιαίτερη με την εισαγγελία δεν θα ήθελα να δώσω στοιχεία, συνήθως οι εισαγγελείς παραπονιούνται ότι δεν τους δίνουν αρκετά στοιχεία. Η θέση της αστυνομίας είναι ότι χάθηκε, εξαφανίστηκε. Το χειρότερο είναι ότι κλείνει έτσι η υπόθεση άρα η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει έρευνα. Το είπα στην εισαγγελία, για πρώτη φορά διατυπώθηκε κατηγορία γονέως για παραμέληση σε υπόθεση εξαφάνισης», πρόσθεσε ο κος Γιαννόπουλος.

Κατήγγειλε, επίσης, το γεγονός ότι διέρρευσε η συνομιλία του παιδιού με την ψυχολόγο: «
Η εμπειρία μας από τα παιδιά είναι ότι καμιά φορά «κλείνονται» τόσο πολύ, που δεν μιλούν ούτε στα δικά τους άτομα. Με ποιο δικαίωμα διαρρέεται αυτό που είπε το παιδί και είναι επτασφράγιστο μυστικό στην ψυχολόγο που το κατέθεσε, είναι παράνομο και ανήθικο
ή είναι ένας μύθος και δεν έχει κάτι διαρρεύσει».


Την ίδια ώρα, ο Κώστας Γιαννόπουλος καταγγέλλει πελατειακές σχέσεις ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και τις ΜΚΟ που κυνηγούν συλλόγους όπως το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Ενοχλεί το «σύστημα» το Χαμόγελο. Τα πρώτα χρόνια νόμιζα ότι κάνουμε κάτι λάθος, δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις και λόγω χρόνου, με αποτέλεσμα να προσπαθώ να βρω τον τρόπο. Όταν κατάλαβα τί παίζεται, ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι υπάρχουν πελατειακές σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι τις καίριες θέσεις στον δημόσιο βίο έχουν άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε ΜΚΟ, έχουν διατελέσει σε ΜΚΟ πρόεδροι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας έχει τη ΜΚΟ του. Κυρίως πολιτικά πρόσωπα, γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

«Ποτέ δεν πήραμε χρήματα από το κράτος, δεν είχαμε εμείς πελατειακές σχέσεις, κάθε κυβέρνηση είχε τις δικές της ΜΚΟ κοντά. Κάποτε μου είπε στέλεχος κόμματος «άνοιξε μία ΜΚΟ να σε βοηθήσουμε»

και την ίδια ώρα αυτοί στις ΜΚΟ κυνηγούν καθετί καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος. «Πήγα σε υπουργό και του είπα ότι «είμαι εδώ για να βοηθήσω για το προσφυγικό». Ποτέ δεν καταδέχτηκε να μας καλέσει. Ενώ τους φίλους του που ήταν κοντά του τους πριμοδοτεί με διάφορες διαδικασίες. Το κατάντημα που έχουμε σαν χώρα, δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Είναι οι παρατρεχάμενοι, όλο το σύστημα».

Διερωτήθηκε «ποιο είναι το «βαθύ κράτος»; Ένας πολιτικός που θέλει να κάνει καλά τη δουλειά του, τορπιλίζεται από το βαθύ κράτος…Χρησιμοποιούν νομοθετήματα για να κάνουν ερανικές διαδικασίες..! Πιστεύουμε στους θεσμούς και είμαστε κοντά αλλά ως συμπληρωματικούς τους θεσμούς όχι ως υποκατάστατο. Χάρη σε αυτούς οφείλεται η δική μας αποτελεσματικότητα. Η αγωνία μου ήταν να ενημερώσω τον κόσμο να μη μας κάνουν άλλη ζημιά, αρκετά έχει πάθει η ελληνική κοινωνία. Κυριαρχεί η άποψη στην Ελλάδα ότι όλοι είναι απατεώνες».

Για τις κατηγορίες που δέχεται ο ίδιος και το γεγονός ότι κάποιοι τον αντιμετωπίζουν καχύποπτα, είπε ότι: «πριν από 20 χρόνια ήμουν φτασμένος επιχειρηματίας. Αυτό άλλαξε κατά 180 μοίρες όταν έφυγε ο γιος μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ 100% με το Χαμόγελο. Στην προηγούμενή μου ζωή με λάτρευαν οι συνάδελφοί μου και οι συνεργάτες μου. Είχα μία πορεία φτασμένη, με εργοστάσιο στην Πάτρα, με δουλειές στη Μέση Ανατολή. Είχα προηγούμενη ζωή. Είναι εύκολο να λέει κάποιος... Αυτό που ενόχλησε είναι η πολλή δουλειά απέναντι στα παιδιά. Κόστισε το πολύ έργο που γίνεται, το ότι σε κάθε παιδί το Χαμόγελο είναι εκεί. Αυτό που έχουμε είναι η αγάπη του κόσμου. Ενοχλήσαμε με την δομημένη και τεκμηριωμένη δουλειά μας. Αυτοί στις ΜΚΟ κλπ ενοχλήθηκαν.
Υπάρχουν κάποιοι κακοπροαίρετοι που λένε «τί συμβαίνει με το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι ύποπτη περίπτωση»…

Για πρώτη φορά έκανα μήνυση σε μια κυρία που έλεγε στο Facebook ότι εκμεταλλεύτηκα τον θάνατο του παιδιού μου και έλεγε πως ήξερε πράγματα. Μετά τη μήνυση μας έστειλε επιστολή ότι έκανε τελικά λάθος... δικηγορίστικη ενέργεια».

Καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εθελοντές: «Κατάφερα να ξεσηκώσουμε ανθρώπους και να τους κάνουμε αρωγούς και υποστηρικτές μιας καλής πράξης, μίας καλής διαδικασίας…1,3 εκατ. κτυπήματα έλαβα στο Facebook.

Υπάρχει μεγαλείο σε αυτή την κοινωνία που δεν αφήνουν να φανεί. Κινητοποιήσαμε καλές πρακτικές, καλούς ανθρώπους…
Κι εδώ είναι η παθογένεια:
μάς λένε οι 2,5 χιλιάδες εθελοντές «μην πείτε ότι είμαι εθελοντής γιατί θα πουν γιατί το κάνω». Σε άλλες χώρες, μια ανάλογη προσπάθεια με ανάλογους ανθρώπους τη στηρίζουν, λένε «αφού κάνεις ένα έργο καλό, εμείς σαν κράτος θέλουμε να σε στηρίξουμε».

Για την σχέση αγάπης που έχει με τα παιδιά, ο κος Γιαννόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Τα μικρά με θεωρούν άνθρωπό τους. Ήρθαν μεγαλύτερα παιδιά, φοιτητές, οικογενειάρχες στο νοσοκομείο και με είδαν. Νοιάζονται για την οικογένεια που τους μεγάλωσε. Τα παιδιά τα μεγαλώνεις και τους δίνεις την δυνατότητα να είναι για τον εαυτό τους χρήσιμα» και πρόσθεσε πως «είμαστε κοντά στα παιδιά 24 ώρες με αυτή τη προσπάθεια και από αυτό το μετερίζι εδώ. Για τους ανθρώπους του Χαμόγελου τα παιδιά δεν είναι αριθμοί, έχουν όνομα, παρελθόν και μέλλον».

Αναφερόμενος στα οικονομικά του Συλλόγου και στην υψηλή φορολόγηση είπε:
«Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει μεγάλους ευεργέτες, με την έννοια του να μας δίνει κάποιος μεγάλα ποσά. Δεν κάνουμε ξέπλυμα χρήματος. Οι εταιρείες όταν μας δώσουν δωρεάν τρόφιμα, πληρώνουν ΦΠΑ. Υπήρξε απαλλαγή μόνο για τους πρόσφυγες, όχι για τις ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Στα bazaar μας έχουμε ακόμα και ταμειακή μηχανή. Όλες οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν. Θα πρέπει να βρούμε πόρους. Γι’ αυτό έχουμε κάνει τα παζάρια. Έχουμε 14 σπίτια και 97 οχήματα. Το κράτος μας βάζει ΕΝΦΙΑ και μας φορολογεί τα αυτοκίνητα που ψάχνουμε τα παιδιά!

Στις εφορίες υπάρχουν φορείς που απαλλάσσονται από τη φορολογία, που δεν τους ξέρει κανένας. Ποιος τους έχει βγάλει εκτός αυτούς τους φορείς; Γίνεται επιλεκτική διαδικασία. Για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ πχ η κυρία Γεροβασίλη (όταν της ετέθη το ζήτημα από την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση Alpha) κράτησε επαφή μαζί μας αλλά ούτε και εκείνη φαίνεται ότι την αντιμετωπίζουν όπως πρέπει… μίλησε μαζί μου ο κ. Αλεξιάδης και που είπε ότι αν το κάνει για εμάς θα πρέπει να το κάνει και για άλλους. Μου είπαν ότι θα μου κλείσουν ραντεβού και ακόμα περιμένω.

Υπάρχει άνθρωπος στη Θεσσαλονίκη που μας δίνει χώρο για να στεγάσει 50 παιδιά. Αν τον απαλλάξει η πολιτεία από τον φόρο, θα μας το δώσει. Υπάρχει έλλειψη χώρων για παιδιά. Είναι παρκαρισμένα τα παιδιά στα νοσοκομεία.


Μια ΜΚΟ πχ απαλλάσσεται από έλεγχο ΦΠΑ και όλα αυτά που έχει ένας φορέας. Η UNICEF στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από ΜΚΟ. Η ΜΚΟ της UNICEF στην Ελλάδα ασχολείται μόνο με το να μαζεύει χρήματα και να τα στέλνει στο εξωτερικό.

Εμείς δεν θέλουμε να απαλλαγούμε από τον έλεγχο αλλά από τα βάρη σε αυτά που μας δίνει ο κόσμος. Μας λέει κόσμος γιατί να μας δώσει χρήματα ενώ ξέρει ότι ένα ποσοστό από αυτά θα πάει στο κράτος. Όσους κάνουν δουλειά τεκμηριωμένα και με οικονομικό όφελος για το κράτος, πρέπει να τους απαλλάξουν από κάποιους φόρους».

Με αφορμή τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Με πήρε στις 12 το βράδυ τη μέρα που χειρουργήθηκα. Το εκτίμησα ιδιαίτερα. Δεν θα ξεχάσω, επίσης, ότι ένα πρωί μίλησε με 40 δικά μας παιδιά αλλοδαπούς, από καρδιάς, χωρίς κάμερες. Ειδικά με τον ΠτΔ έχουμε πολύ καλή σχέση».

Πρόσθεσε ότι και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προσέφερε τη βοήθειά του.

Τέλος, ο κος Γιαννόπουλος είπε πως «κάποτε μια παιδική ζωγραφιά έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού! Ο κόσμος των παιδιών είναι τόσο δυνατός που μπορεί να μας ταρακουνήσει. Οι ζωγραφιές αποδεικνύουν τη δουλειά που έχουμε κάνει με τα παιδιά. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για την ανάρρωση μου! Αυτή είναι και η πληρωμή μας»!

Τόνισε ότι «είναι ανάγκη να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι το Χαμόγελο ανήκει στην ελληνική κοινωνία, που μας στηρίζει. Εμείς είμαστε -και εγώ ειδικότερα- διαχειριστές αυτής της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου