Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Φυλάκιση 3 μηνών έως 3 ετών στον Κυριάκο Βελόπουλο

"Τελεσίγραφο πολέμου της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Με τεράστια ταχύτητα διαδίδονται οι φήμες και οι πληροφορίες σχετικά με την έναρξη πολεμικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λόγω ....
των καθημερινών τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων. Μάλιστα οι Τούρκοι πλέον διεκδικούν ανοικτά πολλά από τα ελληνικά νησιά και επιχειρούν να τσακίσουν την εθνική μας κυριαρχία γκριζάροντας το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας υψηλόβαθμος Τούρκος στρατηγός, απέστειλε τελεσίγραφο στην Ελλάδα, από την οποία "απαιτεί" να χαμηλώσει τους τόνου και να μην αντιδρά στις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις.

Μεταξύ άλλων, απαιτεί από τα ΜΜΕ να μην παρουσιάζουν πλέον ρεπορτάζ με πολεμικό χαρακτήρα και να περιοριστούν οι αρμοδιότητες του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Με περίσσιο θράσος ζητούν να δοθεί τέλος στα πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω από τις Οινούσσες και στα δρομολόγια πολεμικών πλοίων γύρω από αυτές.

Οι αισχρές απαιτήσεις των Τούρκου στρατηγού ξυπνούν μνήμες από τον ελληνοιταλικό πόλεμο, καθώς οι σημερινές προκλήσεις θυμίζουν έντονα τις τότε κινήσεις των Ιταλών.

Πρόκειται για μία προσπάθεια εκφοβισμού της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα τα συμφέροντα τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι Τούρκοι πετούν με οπλισμένα αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο. Ποντάρουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει χτυπώντας κάποιο αυτά, προκειμένου να ξεσπάσει πόλεμος.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, αν και οι μέρες του Ερντογάν στην εξουσία τελειώνουν πλησιάζουν προς το τέλος τους."

//////////////////////////////
/////////////////////////////

το άρθρο, που δημοσιεύεται αυτή τη στιγμή, ως πρώτο και μεγάλη προβολή θέμα, στο site http://www.voicenews.gr/index.php/eidiseis-panw/67947-telesigrafo-polemou-tis-tourkias-stin-ellada.html παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 141 του Π.Κ. 

Στην προσπάθειά του να μαζέψει κλικς με κάθε τρόπο, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, που επαίρεται για το δημιούργημά του το voicenews, καθημερινά, μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, αναφέρεται σαφώς σε " έναρξη πολεμικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας", και την ύπαρξη "τελεσιγράφου της Τουρκίας προς την Ελλάδα", διασπείροντας εύλογη ανησυχία στους πολίτες, από τον εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας , ιστότοπό του, που διαβάζεται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού και θα έπρεπε συνεπώς να επιδεικνύει μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Θα τον μαζέψει κανείς εισαγγελέας;


Άρθρο 141. Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου