Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πολύ ενδιαφέρον: Αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές βράδυ "αναρχικό" για εμπρησμό και ...ποιός λέτε να ήταν;

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δυο νεαροί προσπάθησαν να τοποθετήσουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ATM τράπεζας στην περιοχή των Πατησίων. Εντοπίστηκαν έγκαιρα και συνελήφθησαν από Ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο ένας απο τους δύο ...
συλληφθέντες , 19 ετών είχε συλληφθεί πριν απο μερικούς μήνες σε μια πολυσυζητημένη ''επαναστατική δραστηριότητα''.

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή:

Αντιγράφουμε από http://www.bloko.gr/2016/04/blog-post_782.html

Παρατίθεται επιστολή προς το bloko.gr αστυνομικού της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ με τίτλο επιλογής, "Υπουργός σε πλήρη σύγχυση". Ο αστυνομικός καταγγέλλει ότι ο προχθεσινός συλληφθείς για απόπειρα εμπρησμού, ήταν μεταξύ των νεαρών που κατήγγειλαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς ΔΕΛΤΑ, με συνέπεια να βρει την ευκαιρία ο Τόσκας για να προχωρήσει στην προαποφισμένη από τον ιδιο κατάργηση της ομάδας, κατόπιν "νουθέτησης" της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

"Δύο ημερομηνίες , ένας κοινός πρωταγωνιστής και ένας χαρισματικός δημιουργός.
27 Σεπτεμβρίου 2015 , 24 Απριλίου 2016 , τις δύο ημερομηνίες συνδέει η παραβατική συμπεριφορά ενός 19χρονου , ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις συνελήφθη απο την Αστυνομία. Ένας Υπουργός με καλλιτεχνικές ευαισθησίες δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος απο το ηρωικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν τις πράξεις αυτές.
Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δυο νεαροί προσπάθησαν να τοποθετήσουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ATM τράπεζας στην περιοχή των Πατησίων. Εντοπίστηκαν έγκαιρα και συνελήφθησαν απο Ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο ένας απο τους δύο συλληφθέντες , 19 ετών είχε συλληφθεί πριν απο μερικούς μήνες σε μια πολυσυζητημένη ''επαναστατική δραστηριότητα''.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά οργανωμένη και επικίνδυνη επίθεση εναντίον του Τμήματος Εξαρχείων. Η επέμβαση των Ομάδων ΔΕΛΤΑ ήταν καταλυτική καθώς αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά η επίθεση . Πραγματοποιούνται 9 συλλήψεις , ενώ 3 Αστυνομικοί καταλήγουν τραυματίες ( οι δυο με σοβαρά κατάγματα ).

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε το ''επικοινωνιακό όπλο'' του Υπουργού για τη διάλυση της ΔΕΛΤΑ καθώς και της στοχοποίησης του προσωπικού της. Επίσης αναδείχθηκε το μεγάλο ταλέντο που διαθέτει στην ποίηση και την χαρισματική αφήγηση. Με οργάνωση press conference και συνεντεύξεων ο Κος Υπουργός μπόρεσε να δημιουργήσει το δικό του ποιητικό ρεύμα...Αυτό της Μαγικής Άγνοιας. Μιας άγνοιας η οποία κοστίζει στη Δημόσια Ασφάλεια και μέρα με τη μέρα το κόστος μεγαλώνει με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Το πιο ανησυχητικό είναι πως δεν υπάρχει διάθεση αναγνώρισης των λαθών που έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα και καταστάσεις απο τις οποίες , τουλάχιστον , μέχρι και πρίν απο μερικούς μήνες η Αστυνομία είχε υπό έλεγχο.
Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα μάλλον είναι άγνωστες λέξεις και σίγουρα δεν αποτελούν πηγές έμπνευσης για τον ανεπαρκή Υπουργό αλλά εξαιρετικά χαρισματικό δημιουργό , δημιουργό ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
υγ. Πρίν απο μερικούς μήνες ο Κος Τόσκας διερύγνυε τα ιμάτια του για τις αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα στο περιστατικό της 17.9.2015. Αλήθεια μπορεί να ενημερώσει για τον αν ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και ποιά τα αποτελέσματα που προέκυψαν? Άν ανεστάλη , για ποιό λόγο έγινε ?
υγ1. Ένας Αστυνομικός αξιολογείται και ελέγχεται πειθαρχικά και ποινικά για οποιαδήποτε παρατυπία και ανάρμοστη συμπεριφορά. Ισχύει το ίδιο και για τον Υπουργό ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου