Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ανέκδοτο με πολλή ....καθυστέρηση

Τις νέες ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή ΦΙΞ, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Υπολογίζεται ότι το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας...
(τόσο αυτές που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο, όσο και αυτές που βρίσκονται διάσπαρτες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης) θα μεταφερθούν στο υπό κατασκευή κτίριο το 2014.


Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, με επαρκείς χώρους στάθμευσης, που βρίσκεται στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου), η κατασκευή του οποίου άρχισε επί διοίκησης Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκειμένου να γίνει το νομαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Μετά την έγκριση και του τελευταίου χρηματοδοτικού πακέτου υπολογίζεται ότι το έργο θα περατωθεί άμεσα.

«Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο απαλλάσσει την Περιφέρεια από τα ενοίκια, εξοικονομώντας περίπου 1,5 - 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και να διατεθούν για έργα και μελέτες.

Επιπλέον, ο συντονισμός των υπηρεσιών πρόκειται να είναι καλύτερος, εφόσον θα βρίσκονται σε ενιαίο κτιριακό σύνολο, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς δεν θα ταλαιπωρούνται μετακινούμενοι από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.
...............
Aυτή ήταν η είδηση από το 2013 και μας πληροφορούσε ότι η ΠΚΜ θα μεταφερθεί το 2014. Φτάσαμε 2016, το κτήριο είναι έτοιμο, όπως φαίνεται στη φρέσκια (26/4/2016) φωτογραφία του e-phοtοpress, αλλά ...μεταφορά γιοκ !

Γιατί άραγε; Τι λέτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου