Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Πολάκης ομολογεί ότι «έβαλε χέρι» σε διαγωνισμό για την πρόσληψη γιατρών

Αλλά υποστηρίζει ότι το έκανε για να... διορθώσει τα ....
λάθη με τη βοήθεια μετακλητής υπαλλήλου - Αναμένεται η έκθεση για τις προσλήψεις των 100 γιατρών

Να εξηγήσει τα... ανεξήγητα σχετικά με τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στη διαδικασία προσλήψεων 100 γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπό το βάρος της ωμής υπουργικής παρέμβασης στην κατάρτιση του πίνακα με τους προσληφθέντες γιατρούς για τις ΜΕΘ που αναδείχθηκε από ερώτηση του βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου την περασμένη Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε να εκδώσει δυο ανακοινώσεις (την περασμένη Παρασκευή και χθες) με τις οποίες παραδέχεται τη "συμμετοχή" του στη διαδικασία προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιχειρώντας να την περιβάλλει με μανδύα ηθικής, καθώς αποκατέστησε λάθη του πίνακα κατάταξης.



Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου η διαδικασία για τις προσλήψεις των συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ είχε ανατεθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο διαγωνισμός έγινε από τριμελή επιτροπή που όρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιτροπή σύμφωνα με το νόμο ελέγχει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου τους επικρατέστερους υποψηφίους και το Δ.Σ. λαμβάνει απόφαση για την πρόσληψή τους προκειμένου να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.

Μάλιστα, τότε κι ενόψει του ισχυρού κύματος γρίπης που πλησίαζε την χώρα η ηγεσία της Αριστοτέλους διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να ολοκληρωθεί η διαδικασία από το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αναλάβουν καθήκοντα οι επαγγελματίες υγείας στις κλειστές ΜΕΘ.

Τέσσερις μήνες αργότερα οι ΜΕΘ παραμένουν κλειστές και αποδεικνύεται πως η πολυαναμενόμενη στελέχωση τους περνούσε τελικά από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του, μετακλητής υπαλλήλου κυρίας Καγιανε Τσισμετζιάν.

Η διαδικασία ξεκίνησε μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ), ωστόσο, στην πορεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε τις καταστάσεις (όπως έκανε στη συνέχεια και από τον διαγωνισμό για νοσηλευτές), προκειμένου να τις επεξεργαστεί. Ο πίνακας που αναρτήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι το αποτέλεσμα της...προσωπικής επεξεργασίας του κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από θύελλα αντιδράσεων και βροχή ενστάσεων από τους υποψήφιους. Εκδόθηκαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τη ΝΔ και το “Ποτάμι”, ενώ τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Τρίτη για το θέμα μηνυτήρια αναφορά. Σε διαμαρτυρία για τις παρεμβάσεις προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Τα λάθη για τα οποία παρενέβη ο Πολάκης

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα λάθη που εντοπίστηκαν ήταν τα εξής:

Στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων, διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν παρατυπίες.
Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος ειδικότητας, ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία.

Από τους 36 υποψηφίους για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, σε 31 είχε καταγραφεί διαφορετική προϋπηρεσία από εκείνη που προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσαν.

Σε επτά περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που δεν προσμετράται.

Σε δύο περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη , ενώ σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για το παρελθόν του Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου