Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι στην επαναπροώθηση των μεταναστών στην Τουρκία. Να μείνουν εδώ"

Κατά των επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία τάσσεται το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διοργανώνει εκδήλωση για το προσφυγικό.
Καλεί αριστερά κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες, στην Ελλάδα ...
και την Ευρώπη, να κινητοποιηθούν δυναμικά «με κάθε τρόπο» ενάντια σε λογικές« που αρνούνται να σεβαστούν τη Συνθήκη της Γενεύης, το προσφυγικό δίκαιο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία, στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τoν πόλεμο*, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο».
Επίσης, καλεί σε αντίσταση στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.
«Το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 7.03.2016, και κυρίως οι πληροφορίες που διακινούνται για την πρόταση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει ανησυχία, αλλά και την οργή των διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κινημάτων αλληλεγγύης, κομμάτων, βουλευτών και ευρωβουλευτών» σημειώνεται.


* σχόλιο makpress:
Σύντροφοι, οι Σύριοι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι κατατρεγμένοι από τον πόλεμο. Είναι αντάρτες (και οι οικογένειές τους), που δημιούργησαν τον πόλεμο, ηττήθηκαν και διαφεύγουν, για να μη δικαστούν. Είναι οι συνεργάτες των αποκεφαλιστών. Είναι ό,τι ήταν οι Τσάμηδες συνεργάτες των Ναζί στην Ήπειρο, που όταν κέρδισαν οι σύμμαχοι, έφυγαν από την Ήπειρο, για να μην πληρώσουν τις συνέπειες τις συνεργασίας τους με τους δολοφόνους Ναζί. "Πρόσφυγες" αυτοαποκαλούνταν και τότε και ζητούσαν προστασία από την Αλβανία και άλλες χώρες στις οποίες διέφυγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου