Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Όταν οι αμαρτίες σου είναι πολλές απαρνιέσαι και τον Φαήλο

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Το πρώτο-πρώτο που μαθαίνει ο φοιτητής του Συνταγματικού Δικαίου είναι ο ορισμός του κράτους: «Κράτος είναι διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε ωρισμένη χώρα, που ασκεί αυτοδύναμη εξουσία».
Για να δούμε τί λέει αυτή η οργάνωση στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Αίμου:



Υπουργός Μπαλτάς: καθηγηταράς της φιλοσοφίας με περγαμηνές κ.λπ. εις Παρισίους. «Η αριστεία είναι ρετσινιά», «Αν διεκδικήσουμε τα ελγίνεια μάρμαρα, είναι ενδεχόμενο να χάσουμε τη δίκη», «Η εικόνα της Ειδομένης με τους μετανάστες μέσα στις λάσπες είναι τιμητική για τη χώρα».

Υπουργός Φίλης: απόφοιτος Λυκείου. «Οι Πόντιοι υπέστησαν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία, κατά την επιστημονική μου άποψη». Όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου ανεθάρρησαν, αφού ο υπουργός Παιδείας ανήγαγε και αυτούς σε επιστήμονες.

Υπουργός Μουζάλας – γυναικολόγος – προσφυγολόγος : «τα σύνορα με τη Μακεδονία θα μείνουν κλειστά».

Υπουργός Ξυδάκης: «Οι πρόσφυγες είναι μια κάποια λύση για το δημογραφικό». Αφού είχε μιλήσει για «Μακεδονία» συνεντευξιαζόμενος σε σλοβενικό ΜΜΕ.

Και τί έγινε ρε φιλάρες; Την καρεκλίτσα να κρατάμε, αφού ο πρωθυπουργός ανέχεται τέτοιους υπουργούς στην κυβέρνησή του.

Παρακαλείται το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να πάρει θέση. Όπως είχε κάνει για τον Δημήτρη Καμμένο.

Να κλείσω με ένα πεζό πραγματάκι για τον Μεγάλο Καραγκιόζη της κυβέρνησης που θα φέρει τον φορολογικό πολιτισμό στον τόπο με κίνητρα για να επαναφέρουν το μαύρο χρήμα οι λωποδύτες.

Άρθρο 1 του ν. 4334/2015 που έφερε ο Αλέξης από τις Βρυξέλλες την 13.07.2015: «2. Στο άρθρο 20 του N. 3842/2010 προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:
«7. Το ποσό του Φ.Π.Α. που αναλογεί στο σύνολο των συναλλαγών, οι οποίες εμπίπτουν στις ρυθμίσεις των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος άρθρου και διενεργούνται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως μέσω χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, ηλεκτρονικής τραπεζιτικής (e-banking), τραπεζικής κατάθεσης σε εξόφληση τιμολογίου ή τραπεζικής επιταγής, δεσμεύεται από την τράπεζα και αποδίδεται κατευθείαν στο Δημόσιο εντός πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της πληρωμής. Σε περίπτωση φορολογουμένων που υποβάλλουν δήλωση Φ.Π.Α., η τράπεζα χορηγεί βεβαίωση για το εισπραχθέν ποσό ΦΠΑ, ώστε να υπολογίζεται στη δήλωση του φορολογουμένου. Για τις υπηρεσίες αυτές τα τραπεζικά ιδρύματα δεν χρεώνουν δαπάνες ή οποιαδήποτε αμοιβή. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ρυθμίζεται η διαδικασία εφαρμογής της διάταξης της παρούσας παραγράφου, καθώς και κάθε ζήτημα σχετικά με την απόδοση και την επιστροφή Φ.Π.Α.».
Πότε θα εκδοθεί αυτή η απόφαση για τη διαδικασία εφαρμογής ρε αρχικαραγκιόζη; Έχουν περάσει ΟΚΤΩ ολόκληροι μήνες και τα capital control έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Μη μου πείτε ότι καθυστερεί, επειδή οι τράπεζες αρνούνται να κάνουν τη δουλειά δωρεάν!!

Σώτος

Υ.Γ. 1] Έχω μια απορία: οι ΛΟΑΤ γιατί δεν έχουν πάρει θέση υπέρ των προσφύγων, αφού είναι τόσο προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι; Πολύ αραχτοί είναι μετά τη νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ τους. Ούτε τους είδα να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην ανακούφιση των προσφύγων. Μη μου πείτε πως είναι ισλαμοφοβικές!!!

2] Όταν οι αμαρτίες σου είναι πολλές και οι πανίσχυροι θιασώτες της Αντζελίνα Τζολί σε πιέζουν, απαρνιέσαι και τον Φαήλο

Εγώ, αυτή τη φορά μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου