Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Tον Μάρτιο, ναι, αλλά ...ποιανού έτους;

Κρατήστε αυτή την είδηση. Πρώτη δημοσίευση: 22/2/2016 12.20'
Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε στον ρ/σ ...
«Παραπολιτικά» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Όπως είπε, έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία, οι υπηρεσίες δίνουν μάχη να ετοιμάσουν τους όρους και τα τεύχη του διαγωνισμού, γίνεται η τελευταία ανάγνωση των προδιαγραφών και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για μια-μια άδεια ξεχωριστά.
Πρόσθεσε πως από τη στιγμή που θα βγει η διαγωνιστική διαδικασία θα χρειαστούν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, θα αρχίσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για να δοθούν άδειες σε θεματικά κανάλια εθνικής εμβέλειας κι αμέσως μετά σε περιφερειακά.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας του νόμου, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εκπέσει σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς, όπως ανέφερε, δεν έγινε ένα νομοθέτημα στο πόδι, ούτε πρόχειρα.
«Η προκήρυξη θα προχωρήσει. Εκτός αν προσπαθήσουν κάποιοι να αναστείλουν τις διαδικασίες του διαγωνισμού μέσα από νομικές οδούς. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Αν κάποιοι θέλουν να κολλήσουν το διαγωνισμό είναι δικαίωμά τους, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτιάξει ένα νέο τοπίο και να μην έχουμε την αθλιότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου