Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θεριεύει επικίνδυνα το πρόβλημα - Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «αποθήκη προσφύγων»

Πρωτοφανείς σκηνές απελπισίας θα ζήσει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν πάει άλλο, όλοι το βλέπουν. 
Οι πρόσφυγες πλημμυρίζουν κάθε γωνιά της χώρας, και ...
στοιβαγμένοι περιμένουν να φύγουν, αλλά τα σύνορα προς το Βορρά κλείνουν. Θα μείνουμε με εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια μετανάστες, που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, αλλά ούτε και να περιθάλψουμε. Ο αριθμός τους ξεπερνά κάθε δυνατότητα, ακόμη και για μας τους Έλληνες, που είμαστε η πιο φιλοπροσφυγική χώρα στον κόσμο, με τεράστια διαφορά από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η μικρή και αδύναμη Ελλάδα περιθάλπει περισσότερους από ότι ολόκληρη η Ευρώπη. Όλες οι χώρες που νοιώθουν την παρουσία μεταναστών, αρχίζουν να γίνονται κάθε μέρα και πιο ρατσιστικές.

Χιλιάδες καταφτάνουν, κανείς δεν φεύγει: αυτή η φράση συνοψίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα με τους μετανάστες. Ενώ στα νησιά υπάρχουν καθημερινά αφίξεις χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρονται στον Πειραιά ο επόμενος τους προορισμός, που είναι η Ειδομένη για να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ευρώπη έχει κλείσει.

Οι Σκοπιανοί κρατούν κλειστά τα σύνορα με αποτέλεσμα στην Ειδομένη η κατάσταση να είναι ασφυκτική. Ο δε Πειραιάς έχει μετατραπεί σε άτυπο hotspot. Στο λιμάνι κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 282 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ρόδο και 10 από την Κω.

Όσοι φτάνουν, ενημερώνονται μεν ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα σύνορα, καθώς αυτά είναι κλειστά, ωστόσο οι αρχές τους αφήνουν να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να κατευθυνθούν κανονικά προς την Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου