Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μακάκες Αμερικανοί...

Μια 12χρονη ήρθε αντιμέτωπη με το νόμο λόγω… των emoji
Οι «φατσούλες» του Instagram, της έφεραν μπελάδες
Τα χαμογελαστά πρόσωπα, οι καρδιές και τα χεράκια σε ...
διάφορες στάσεις, καθώς και άλλες εικόνες Emoji έχουν γίνει ο τρόπος που επικοινωνούν εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου, είτε σε δημοσιεύσεις, είτε σε μηνύματα τους. Ωστόσο, σε μια μαθήτρια αυτός ο τρόπος επικοινωνίας έφερε... την αστυνομία στην πόρτα της!

Η 12χρονη από τη Βιρτζίνια ανέβασε, σύμφωνα με την αστυνομία, μια απειλητική φωτογραφία στο Instagram γράφοντας: «Συνάντησέ με στην βιβλιοθήκη την Τρίτη» και βάζοντας από τα Emoji’s μια βόμβα, ένα όπλο κι ένα μαχαίρι. Επειδή τα emoji και τα λοιπά emoticons έχουν εκτοξευθεί και γίνει ανεπίσημη γλώσσα της εποχής του διαδικτύου, η υπόθεση είναι μεταξύ αυτών που τα αστεία σύμβολα χρησιμοποιούνται για να καταδιώξει, να παρενοχλήσει, να απειλήσει ή να δυσφημίσει κάποιος έναν άλλον. Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει την αστυνομία και τα δικαστήρια να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Τα emoji ουσιαστικά είναι εικόνες με πρόσωπα, χειρονομίες, φρούτα, ζώα και άλλα αντικείμενα που μπορούν να ενσωματωθούν στο κείμενο. Συχνά χρησιμοποιούνται για να υποδείξουν το ύφος του μηνύματος, να δώσουν έμφαση ή να αποτελέσουν συντομογραφία για πράγματα ή ιδέες. Η δημοτικότητα τους αυξήθηκε όταν η Apple τα συμπεριέλαβε στο πληκτρολόγιο του iPhone το 2011. Μια διαφημιστική εταιρεία εκτιμά ότι 6.000.000.000 emojis κι άλλα εικονογράμματα αποστέλλονται κάθε μέρα, ενώ πιστεύεται ότι το 92% των ατόμων που στέλνει μηνύματα μέσω διαδικτύου σε απευθείας σύνδεση χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες εικόνες. Έτσι, έχει πλέον τεθεί το θέμα πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από νομικής άποψης τα απειλητικά μηνύματα με emoji.

Η 12χρονη που δημοσίευσε τη φωτογραφία έχει κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο ανηλίκων. Σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού, η 12χρονη δημοσίευσε τα μηνύματα γιατί ήταν θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και ήθελε να το αντιμετωπίσει. «Είναι ένα καλό παιδί. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα πριν», είπε μεταξύ άλλων.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2153179/mia-12chroni-irthe-antimetopi-me-to-nomo-logo-ton-emoji

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου