Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από τα επεισόδια για το στρατόπεδο προσφύγων στη Σίνδο

Διαδηλωτές ξήλωσαν τον φράκτη του στρατοπέδου και ανάγκασαν τα μηχανήματα του στρατού να σταματήσουν τις εργασίες.



Μία είναι η λύση: Στρατόπεδο μεταναστών στο Αλατίνι

Επεισόδια και μπλόκο επί της ουσίας στα μηχανήματα της ΜΟΜΑ που επιχειρούσαν στο χώρο, έλαβαν χώρα το πρωί στη Σίνδο στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στην περιοχή Διαβατών όπου θα φτιαχτεί το ένα εκ των δύο κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων.


Οι κάτοικοι που αντιδρούν γκρέμισαν το πρωί μέρος της περίφραξης του στρατοπέδου αναγκάζοντας τους στρατιώτες να παρατάξουν τα οχήματα και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν στην μπροστινή πλευρά του στρατοπέδου, ώστε να είναι φανερό πως δεν εκτελούνται εργασίες.
Παράλληλα, με ομόφωνο ψήφισμά τους, ζητούν την οριστική διακοπή των εργασιών για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων, ενώ αποφάσισαν να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης που θα παραμένουν στον χώρο και θα βεβαιώνουν πως δε θα ξαναρχίσουν τα έργα.
Οι διαδηλωτές περιμένουν τις εξελίξεις από τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τη συμμετοχή του δημάρχου Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλου και του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση.

Στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων για να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου