Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών»

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Κάθε φορά που συμβαίνει μια εθνική καταστροφή ακούμε τους πωλητικούς να πιπιλάνε την καραμέλα «Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, τώρα πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημά μας». Κι’ αν βρούμε λύση ή ξεχάσουμε το πρόβλημα, ποτέ δεν αναζητούμε ευθύνες. Είναι κι’ αυτό το ρημάδι το άρθρο 86 του Συντάγματος που προστατεύει όλους τους εγκληματίες πωλητικούς, ώστε...
η μνήμη να ξεθωριάζει εκ του νόμου. Ούτε η αριστερή [τρόπος του λέγειν] κυβέρνηση έχει εξαγγείλει το παραμικρό για την κατάργησή του. Είναι πολύ απασχολημένη με διορισμούς, ίδρυση νέων οργανισμών για δημιουργία θέσεων αργομισθίας για τους κοπρίτες, στυγνή εφαρμογή και το δικού της κατάπτυστου Μνημονίου ταυτόχρονα με την επιτέλεση του διεθνιστικού καθήκοντός της.

Ο φάκελος της Κύπρου π.χ. παραμένει κλειστός. Δεν ήλθε ακόμη η ώρα να μάθουμε όσοι ζήσαμε τα γεγονότα ποιοί ήταν οι προδότες. Τί έγινε στα Ίμια δεν θα το μάθουμε ποτέ, πώς μπήκαμε στα Μνημόνια ομοίως.

Άλλη ωραία ατάκα, στην οποίαν αρέσκονται οι πωλητικοί και όλο το μιντιακό αργυρώνητο σκυλολόι, είναι τούτη: «θα τον κρίνει η ιστορία».

Έτσι και τώρα έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα το και «προσφυγικό» αποκαλούμενο. Ποιός άνοιξε την Κερκόπορτα; Ποιος έλεγε ότι οι διεθνείς συνθήκες μάς επιβάλλουν να έχουμε ανοικτή δίοδο στα σύνορα, για να μπορούν να εισέρχονται οι «πρόσφυγες»; Ποιός άρχισε από αρχές Μαρτίου 2015 να κλείνει το μάτι στους δουλεμπόρους και στα ανθρώπινα θύματα ενός καπιταλιστικού πολέμου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα νησιά μας με αλλοδαπούς; Ποιός ακόμη και τώρα απαιτεί να γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο;

Τώρα τρέχουμε να σβήσουμε τη φωτιά διεκδικώντας και Νόμπελ Ειρήνης για το ανθρωπιστικό μας έργο στο πρόσωπο της κυρα-Μηλίτσας που τάιζε με μπιμπερό ένα ολίγων εβδομάδων προσφυγόπουλο. Τώρα παρακολουθούμε άναυδοι και συμπατριώτες μας δοχεία νυκτός να εκμεταλλεύονται άγρια τους ταλαίπωρους που περπατάνε χιλιόμετρα στις Εθνικές Οδούς μας προς το όνειρο. Το κατούρημα τιμάται €8, το ντους € 15, το μπουκαλάκι το νερό, ίσως και ληγμένο, € 5.

Όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω μας κινδυνεύουμε να το πληρώσουμε ακριβά με δραματική μείωση των εσόδων από τον τουρισμό. Ο αρχιλογιστής Στουρνάρας έκανε τον λογαριασμό και είπε ότι όλο αυτό το πράμα θα μας στοιχίσει € 600 εκ., ενώ ο Κατρούγκαλος κόβει και ράβει ασφαλιστικά κοστουμάκια στους ελεύθερους επαγγελματίες, για να εξοικονομήσει € 300 εκ., και σφάζει φορολογικά τους αγρότες, για να εξοικονομήσει άλλα τόσα. Ο Παπαροτρύφωνας ανεκάλυψε τώρα ότι το 3% των φορολογουμένων πληρώνει το 42% του συνολικού φόρου εισοδήματος που εισπράττει το κράτος. Αυτό δεν το είχε πει κανείς προεκλογικά. Ας μας πει και πόσο ΦΠΑ πληρώνει όλος ο λαός μαζί. Ας μας πει και πόσο φόρο εισοδήματος πληρώνουν οι 500 τόσοι που κατέχουν το 46% του πλούτου της χώρας.

Οι Αυστριακοί έκλεισαν τα σύνορά τους αρνούμενοι να δεχθούν αυτούς που εισέρρευσαν στη χώρα μας, ενώ εμείς, στερούμενοι επιχειρημάτων, αποκαλούμε τον νεαρό ΥπΕξ τους «τζελεδάκια», επειδή βάζει ζελέ στο μαλλί του. Αλήθεια, τον ρώτησε κανείς τον τζελεδάκια, αν θέλει να υποδεχθεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών; Όταν η κερα-Τασία άνοιγε τα σύνορα, ρώτησε τους εταίρους μας, αν το θέλουν; Πόση αλληλεγγύη επέδειξε προς αυτούς, από τους οποίους απαιτούμε τώρα αλληλεγγύη; Δεν θα αυτοαποκληθώ «Αυστριακοτσολιάς», όπως ο Τζήμερος, αλλά δεν μπορώ να μην του δώσω δίκηο. Και μετά έρχονται οι ΗΠΑ και δηλώνουν ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά του. Έκπληκτοι οι σύντροφοι ακούνε τα λόγια αυτά και δεν θέλουν να το χωνέψουν, επειδή απλά δεν θυμούνται ότι οι ΗΠΑ έχουν τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα στο νότο, εξ ου και δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν αυτή και μόνο τη θέση.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η δήλωση στον αέρα του δαιμόνιου ρεπόρτερ Δ. Βερύκιου: «Ευτυχώς που έρχεται το ΝΑΤΟ να αναχαιτίσει τις μεταναστευτικές ροές. Όπου πάει το ΝΑΤΟ, βάζει τάξη».

Εντάξει παιδιά! Νόμιζα πως το είχαμε τερματίσει προ πολλού, αλλά το βαρέλι, ως φαίνεται, δεν έχει πάτο. Πάντως, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον ρόλο του ΝΑΤΟ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Άλλοι πανηγυρίζουν, επειδή, λέει, έτσι βάζουμε τους Τούρκους στη θέση τους και άλλοι κλαίνε και οδύρονται, επειδή έχουν την αφέλεια να πιστεύουν ότι είχαμε εθνική κυριαρχία και μόλις τώρα τη χάσαμε!

Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα. Να πάμε για τον επιούσιο στις δύσκολες μέρες που ζούμε, ν’ ακούσουμε τις μαλακίες των πωλητικών, να δούμε το δράμα των συνανθρώπων που ξεσπιτώνονται από αυτούς που δεν δέχονται πρόσφυγες, ν’ ακούσουμε πάλι για την ανάγκη εκπόνησης εθνικού σχεδίου, λες και υπάρχει σχέδιο, το οποίο πρέπει να γίνει εθνικό, να μας απειλεί ο Παπαροτρύφωνας με μέτρα και κατασχέσεις, να δούμε το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ «Πρόεδρος του Αρείου Πάγου εγκαλούσα» ή τη συνέχεια της δήλωσης Γκλέτσου «Εγώ έχω πάει με άντρα και το μολογώ. Οι άλλοι;», να θαυμάσουμε τις ηλιθιότητες του Λεβέντη που παίρνει γραμμή κατ’ ευθείαν από τον Γερμανό πρέσβη, και το βράδυ κατάκοποι να πούμε «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, θα τους κρίνει η ιστορία». Ακριβώς όπως είπαμε προχθές στη συνέλευση της πολυκατοικίας μας, όπου αποφασίσαμε να μην πατήσουμε κάτω τον διαχειριστή που μας έκλεβε δέκα χρόνια, για να ξεράσει τα κλεμμένα, αλλά να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Τον διαχειριστή θα τον κρίνει η συνείδησή του. Τόσο μεγάθυμοι μαλάκες είμαστε απέναντι στους ασυνείδητους, στους ξεπουλημένους και στους ξεμωραμένους. Αρκεί που έχουμε το ψωμάκι μας και δεν μας στραβοκυττάζει ο κυρ-Αστυνόμος. Εμείς θ’ αλλάξουμε τον κόσμο που τον έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας;

[Πάντως ως μία τεράστια πολυκατοικία θα μπορούσε η ΕΕ να δεχθεί τα 5 εκ. Σύρων αναλογικά. 10.000 Σύροι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οργανωμένα, χωρίς πνιγμούς και χωρίς να επιτρέπει στους δουλεμόπορους να θησαυρίζουν. Θα μπορούσε, μάλιστα, να εισπράττει ένα συμβολικό ποσό ανά πρόσφυγα για έξοδα καταγραφής κ.λπ. αντί να τους γδύνει, όπως κάνουν οι δημοκράτες Δανοί, και αντί να υπόσχεται € 3 δισ. στον Ερντογάν, για να τους κρατήσει στην Τουρκία με το ζόρι].

Σώτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου