Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ το στικάκι, εκεί το σιντάκι, πιο κει το φλασάκι, πού είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής;

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Εντάξει ρε παιδιά, το έχουμε κατανοήσει το παίγνιον. Βγάζετε από ένα τεράστιο καπέλο που λέγεται «Ελληνική Δημόσια Διοίκηση» ένα κουνέλι όποτε σας βολεύει για να «την πείτε»  στους πολιτικούς αντιπάλους σας και μετά ξεσκίζετε τον κόσμο στους φόρους στα πλαίσια του ανηλεούς πολέμου που έχετε κηρύξει κατά ……
της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Ουάου! Και ξανά ουάου! Και ξανά μανά ουάου!
Τις μέρες αυτές βγήκε στη φόρα αλληλογραφία του προξένου μας στο Ντύσσελντορφ που δείχνει ότι κάποιοι δεν ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους τη λίστα  Μπόργιανς. Προσέξτε ημερομηνίες:

08 Οκτωβρίου 2012: ο πρόξενος γράφει στον πρέσβη μας στο Βερολίνο ότι την ίδια ημέρα του τηλεφώνησε ο Μπόργιανς, προκειμένου να συναντηθούν για θέματα της «οικονομικής κρίσης»  και για «CD με ονόματα φοροφυγάδων». Δεν γράφει για «τεχνογνωσία» που μας είπαν οι κ.κ. Μπούρας και Μαυραγάνης, οι οποίοι, σημειωτέον, δεν αρνήθηκαν τη γνησιότητα της αλληλογραφίας. Ένα CD  με ονόματα φοροφυγάδων δεν λέγεται δα και τεχνογνωσία για σύλληψη της φοροδιαφυγής. Και για να μη γίνει καμμιά παρεξήγηση υπενθυμίζει ο πρόξενος ότι οι Γερμανοί είχαν αγοράσει από ελβετική τράπεζα τέτοιο δίσκο με μεγάλους φοροφυγάδες, ακόμη και εκατοντάδων εκατομμυρίων. Ούτε και η αγορά ενός τέτοιου δίσκου μπορεί να χαρακτηρισθεί «τεχνογνωσία». Εννοούσε, μήπως, ο πρόξενος ότι θα μπορούσε και η χώρα μας να αγοράσει δίσκο με ονόματα ελλήνων καταθετών/φοροφυγάδων;
 19 Νοεμβρίου 2012, δηλαδή 42 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ημέρες μετά:  ο πρόξενος αναφέρει στον υπουργό  Μαυραγάνη ότι κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργικού συμβούλου Μπούρα απέρριψε την προσφορά Μπόργιανς, ο οποίος, όμως, επιμένει στην προσφορά του, εξ ου και  έστειλε στον πρόξενο μία επιστολή την οποίαν επισύναψε ο πρόξενος στην προς Μαυραγάνη επιστολή.

 Παρατηρήσεις:
1] Με την πρώτη επιστολή ο πρόξενος ζητεί οδηγίες από τον ιεραρχικώς προϊστάμενό του πρέσβη. Φυσιολογικόν.
2] Η πρώτη επιστολή είναι αδιαβάθμητη. Γιατί όχι; Τί έχομεν να κρύψωμεν άλλωστε;  
3] Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται σε  υπουργό. Άρα, ο πρέσβης δεν ανακατεύεται πια και το θέμα συζητείται απ’ ευθείας μεταξύ προξένου και υπουργείου. Γιατί;
4] Ο πρόξενος γράφει ότι πήρε οδηγίες από τον Μπούρα να μη δώσει συνέχεια στο γνωστό  θέμα. Δηλαδή ο πρόξενος πήρε οδηγίες κατ’ ευθείαν από το μέγαρο Μαξίμου. Φυσιολογικόν. Πρωθυπουργού παρόντος πας υπουργός παυσάτω.  
5] Η δεύτερη επιστολή είναι διαβαθμισμένη. Γιατί;
6] Πού είναι η επιστολή Μπόργιανς που επισύναψε ο πρόξενος στην προς Μαυραγάνη επιστολή; Αυτή γιατί δεν διέρρευσε;

Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω:
 02 Οκτωβρίου 2012:  πρόσωπο από το Μαξίμου παραδίδει  στον Στασινόπουλο [προϊστάμενο του ΣΔΟΕ] ένα φάκελο που γράφει απ’ έξω «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ» χωρίς να ξέρει ο κομιστής το περιεχόμενο του φακέλου. Ο φάκελος περιέχει στικάκι που με τη σειρά του περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ με 2062 ονόματα και όχι 2059 που έλεγε ο Ποπάι. Το είχε στείλει στον Σαμαρά ο Ντέπιουτης που το είχε πάρει από τον Διώτη που το είχε αντιγράψει [;] από το CD που του είχε δώσει ο Ποπάι που το είχε πάρει από τη Γαλλία 2 χρόνια πριν. Το στικάκι παραδίδεται αυθημερόν από τον Στασινόπουλο στον Πεπόνη, ο οποίος αρχίζει ΑΜΕΣΩΣ τις έρευνες, και γίνεται της Πόπης [μεταφορικώς αφ’ ενός, κυριολεκτικώς αφ’ ετέρου λόγω της Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου]. Μετά από 8 μήνες δεν ανανεώνεται η θητεία του ενοχλητικού Πεπόνη ως Οικονομικού Εισαγγελέα.       
Γίνεται, λοιπόν, της Πόπης με τη λίστα Λαγκάρντ την 02.10.2012 και ΕΞΗ ημέρες μετά σκάει μύτη ο Μπόργιανς  που  είναι ψυχοπονιάρης και σκέφτηκε να βοηθήσει τους μαλάκες τους Έλληνες να πιάσουν τους φοροφυγάδες προσφέροντας ΑΠΛΩΣ τεχνογνωσία.
Ο ίδιος ο Μπόργιανς, βέβαια, σε πρόσφατη δήλωσή του είπε ότι το 2012 δεν είχε λίστα με Έλληνες καταθέτες. Τότε τί έγραφε στην πρώτη επιστολή ο Γενικός Πρόξενος Πλεξίδας; Κι’ αφού η ελληνική πλευρά απέρριψε την πρόταση Μπόργιανς για «τεχνογνωσία», γιατί η δεύτερη επιστολή του γενικού Προξένου είναι διαβαθμισμένη και μιλάει με γρίφους [«γνωστό θέμα»] και όχι για τεχνογνωσία; Και ποια η πρεμούρα του Μπόργιανς να παράσχει ντε και καλά αυτή την τεχνογνωσία στην Ελλάδα;   
Τί να συνέβη άραγε; Αφήνουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Δεν χρειάζεται να καλπάσει. Αρκεί να τριποδίζει. Και λίγη βοήθεια.

Σώτος – φαντασιόπληκτος

Υ.Γ. Περιμένω πώς και πώς την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των κ.κ. Μπούρα και Μαυραγάνη κατά των … άθλιων συκοφαντών που τους εμπλέκουν σε ανύπαρκτα σκάνδαλα. Προ πάντων, όμως, τη δημοσιοποίηση της επιστολής Μπόργιανς, την οποίαν επισύναψε ο πρόξενος στην επιστολή του της 19.11.2012. Έτσι, για να τα λέμε όλα κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ενόψει νέας φοροκαταιγίδας, την οποίαν απαιτούν οι δανειστές μας να ψηφίσετε όλοι μαζί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου