Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ξαναβγήκε στην επικαιρότητα το Bail in (κούρεμα καταθέσεων) !

Από χθες εντάθηκαν οι φήμες περί κουρέματος καταθέσεων, αλλά και επιβολής έκτακτης εισφοράς 10% στα κέρδη των επιχειρήσεων ! Και οι δύο λύσεις θα επιταχύνουν τον θάνατο της οικονομίας, αφού θα πλήξουν: 




α. το μεν bail-in τους φτωχούς καταθέτες και τις επιχειρήσεις, αφού τα φυσικά πρόσωπα, που έχουν πάνω από 500 χιλιάρικα, έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, όπως αποδεικνύεται από τις διάφορες "λίστες" (χθες μάθαμε ότι και η Έλλη Στάη προτιμά την Ελβετία)

β. η έκτακτη εισφορά επί των κερδών θα πλήξει τις επιχειρήσεις, που δηλώνουν τα κέρδη τους και έχουν ήδη πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά τους, ενώ οι φοροκλέφτες, που δεν δηλώνουν τα κέρδη τους, δεν θα στεναχωρηθούν καθόλου !

Για ακόμη μια φορά δηλαδή, θα στραγγίξουμε την αγελάδα που παράγει γάλα, για να ικανοποιηθούν πρόσκαιρες ανάγκες, καθιστώντας την πλέον ανίκανη να παράξει άλλο γάλα. Και καλά, σήμερα βολευτήκαμε που της πήραμε τις τελευταίες σταγόνες γάλακτος με σύριγγα, καταστρέφοντας τους αδένες της, αύριο , μεθαύριο, αντιμεθαύριο τι πάρουμε;

Πότε θα σταματήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις να αρμέγουν τον ιδιωτικό τομέα, για να συντηρήσουν τον παχύσαρκο δημόσιο;
Πότε θα πουν στον παχύσαρκο "σταμάτα να καταβροχθίζεις 10 κιλά γάλα την ημέρα", αντί να ζητούν από την αγελάδα, να δώσει και τις σάρκες της για να χορτάσει ο παχύσαρκος ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου