Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-0

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεν είναι από αυτά που θα μείνουν στη μνήμη για το θέαμα που πρόσφεραν, ήταν όμως μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με πολλή τακτική, που έληξε με 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο πρωταθλητής πέτυχε την 20ή φετινή νίκη σε 21 αγώνες στο πρωτάθλημα, επιβλήθηκε για δεύτερη φορά σε δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ και φτάνοντας στους 61 βαθμούς διεύρυνε τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ στους 19, από τον τρίτο Παναθηναϊκό στους 23 και από τον τέταρτο ΠΑΟΚ στους 27 βαθμούς!
Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν γρήγορα το γκολ που έψαχναν και στη συνέχεια έκαναν διαχείριση του αγώνα παίρνοντας μια επαγγελματική αλλά δίκαιη νίκη, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα. Αντίθετα, η μακεδονική ομάδα είχε μόνο μια τελική σε 93 λεπτά (!) και πέραν τούτου ουδέν.
Τα επιθετικά ατού του ΠΑΟΚ, δηλαδή οι Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ που ξεκίνησαν βασικοί και ο Μακ, έμειναν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, καθώς δεν κατόρθωσαν σε καμία περίπτωση να προβληματίσουν την άμυνα των γηπεδούχων, που πέρασε ένα πολύ ήσυχο βράδυ.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 8ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε ταχύτητα από δεξιά, ο Ομάρ Ελαμπντελαουι που ξεκίνησε τη φάση βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και παίρνοντας την πάσα του Πάρντο νίκησε τον Βελλίδη με διαγώνιο σουτ, στην πρώτη τελική προσπάθεια του παιχνιδιού, σκοράροντας το πρώτο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα και συνολικά δεύτερο στην καριέρα του στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ρυθμό φροντίζοντας να ελέγχει το παιχνίδι και το πέτυχε απολύτως, αφού η ανασταλτική λειτουργία του ήταν υποδειγματική, έστω και σε βάρος της ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά εκτός του (πολύ) άστοχου σουτ του Πέλκα στο 34΄ δεν έκανε άλλη τελική!
Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο καλές στιγμές προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν στο 40΄ ο Πάρντο αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και στο 43΄ ο Ιντέγε αντί να σουτάρει στην πάσα του Φορτούνη έφυγε πλάγια και στο γύρισμα της μπάλας πρόλαβε να επέμβει ο Βελλίδης και να απομακρύνει με δεξιά γροθιά.
Στο 55΄ οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Φορτούνη να φεύγει ελάχιστα άουτ, στη σέντρα του Πάρντο, για να έρθουν οι αποβολές των Τζαβέλλα στο 65΄ και Ζντιέλαρ στο 70΄, αμφότερες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, να δώσουν «χρώμα» σε ένα ανούσιο παιχνίδι.
Στο 74΄ ένα ξαφνικό σουτ του Ιντέγε πέρασε ελάχιστα άουτ, για να κλείσει ο κύκλος των (λιγοστών) χαμένων ευκαιριών του ντέρμπι με ακόμη μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν στο 83ο λεπτό η κεφαλιά του Φουστέρ από εξαιρετική θέση δεν βρήκε στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου