Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τα νέα σχέδια του Γιάννη Βαρουφάκη

Mε 30 δολαριάκια το κεφάλι, ο Γιάνης θα κάνει σοφότερους και τους Αυστραλούς.
Στην Αυστραλία βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του ...
Σίδνεϊ αναπτύσσοντας τα νέα του σχέδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο κ.Βαρουφάκης τόνισε πως από την στιγμή που μπαίνεις στο κοινό νόμισμα, δεν υπάρχει διέξοδος, καθώς το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο. Αυτό που χρειαζόμαστε, τονίζει, είναι μια πιο δημοκρατική Ευρώπη - «κι αυτό είναι το επόμενο project του».

«Ο λόγος που η Ευρώπη παραπαίει είναι εξαιτίας της δημοκρατικής της ήττας. Αν δεν υπερβούμε αυτή την ήττα η Ευρώπη θα μαραθεί και θα πεθάνει. Τότε ολόκληρος ο κόσμος θα βρεθεί σε αναταραχή», τόνισε κατά τη διάλεξή του και συνέχισε εξηγώντας ακριβώς αυτό το σχέδιό του, να «εκδημοκρατίσει την Ευρώπη»: «Μαζί με μερικούς συναδέλφους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική κίνηση που θα είναι πανευρωπαϊκή, διασυνοριακή και η οποία θα επιχειρήσει να διευθετήσει τα κοινά προβλήματα που έχουμε».

Κατά τη διάλεξή του παρομοίασε τη δημιουργία μίας νομισματικής ένωσης με την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία. Είπε στο ακροατήριο σχολιάζοντας τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. «Στην αρχή η πρόοδος είναι δραματική. Όπως τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Ναπολέοντα εισέβαλαν στη Ρωσία, κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις γης χωρίς σπουδαία αντίσταση. Όμως τότε, ο βαρύς χειμώνας έρχεται. Οι Κοζάκοι και οι Ρώσοι αντάρτες αρχίζουν να ανατινάζουν τα στρατεύματά σου και τελικά καταλήγεις να έχεις αίμα στο χιόνι».




"bargepole = ούτε με σφαίρες !"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου