Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Αποδοκιμασίες στην Τούμπα - Ιβάν βάστα γερά, κράτα τον Τούντορ

Αποδοκιμάζει ο κόσμος τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» ήταν εκτός παιχνιδιού για 30΄ λεπτά, δοκίμασε στα τελευταία 15 ..
λεπτά να πιέσει και να φέρει τη μπάλα στην περιοχή των Αζέρων, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Με βάση την εικόνα του ματς στο πρώτο 45λεπτο το 0-0 είναι απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα.


Κι επειδή θα γιγαντώνεται η γκρίνια, ας δούμε τι φταίει για την κατάρα που έχει ο ΠΑΟΚ και τι πρέπει να γίνει:

Το μεγαλύτερο λάθος -ή καλύτερα, ΕΓΚΛΗΜΑ- που μπορεί να κάνει ο Σαββίδης, είναι να απολύσει ή να δεχθεί καμιά παραίτηση του Τούντορ. Θα είναι έ-γ-κ-λ-η-μ-α , καθώς θα γυρίσει πάλι στην αρχή, εκεί που όλοι οι άμπαλοι του έλεγαν "πάρε παίκτες, πάρε καλό προπονητή".
Τα δοκίμασε όλα, απέτυχαν όλα, έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ και οι καταραμένοι που έφερε δεν μπορούν να κερδίσουν τον Πανθρακικό, τον Παναιτωλικό και τον Τραχανοπλαγιακό.
Προφανώς, ο Πανθρακικός, δεν έχει καλύτερους παίκτες από τον ΠΑΟΚ, ούτε η άσημη Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν.
Αν λοιπόν ακούσει τους άσχετους, θα αλλάξει παίκτες, θα αλλάξει προπονητή, θα αλλάξει τεχνικό διευθυντή και του χρόνου τον Οκτώβριο, οι άμπαλοι θα ουρλιάζουν πάλι "κάνε μεταγραφές".

Επιτέλους, μετά από τόσες δοκιμές (από τον κολοσσό Στέφενς, τον "γίγαντα Έλληνα που ξέρει την ομάδα και την ψυχολογία του Έλληνα ποδοσφαιριστή" Άγγελο Αναστασιάδη, από τον τεχνοκράτη Άρνεσεν κ.λ.π.), θα πρέπει στον ΠΑΟΚ να καταλάβουν ότι, όταν δεν κάνουν μια δουλειά που πρέπει οι 20-30 υπάλληλοί μας, δεν προσλαμβάνουμε άλλους στις θέση τους, γιατί και πάλι θα έχουμε 20-30 υπαλλήλους, που θα πρέπει να αλλαχθούν και θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της αποτυχίας.

Άρα; 

Να στο πω απλά με ένα παράδειγμα: 

Ο ΠΑΟΚ είναι μια καφετέρια στην Αριστοτέλους, ανάμεσα σε άλλες 10. Μαγαζί γωνία, αλλά δεν δουλεύει !  Την παίρνει ένας νέος επενδυτής, που βάζει όσα λεφτά κι αν χρειαστούν. Παίρνει ειδικούς, του συστήνουν προσωπικό (σερβιτόρες, μπάρμεν κλπ), ως το καλύτερο ή εφάμιλλο με το προσωπικό της καλύτερης καφετέριας της πλατείας. Τους καλοπληρώνει, τους παίρνει και διευθυντή, αλλά το μαγαζί ...νιέντε ! Δεν αυξάνει τις πωλήσεις. Ξανα-αλλάζει το προσωπικό, τους επιλέγει πλέον με αυτρηότερα κριτήρια, όλοι του λένε "ε, ναι, αυτός είναι μπάρμαν (βλέπε Στέφενς) !, αλλάζει τον διευθυντή, αλλά το νέο team των λεζαντιάρηδων υπαλλήλων τα πάει χειρότερα ! Χειρότερα κι από τότε, που το μαγαζί το είχε η κυρά Στέλλα η κουτσή, η χήρα του πρώτου ιδιοκτήτη και δεν έβαζε ούτε χαρτί υγείας στις τουαλέτες. Ρίχνει συνεχώς χρήματα ο επενδυτής, αλλάζει συνεχώς υπαλλήλους, αλλά πάει όλο και χειρότερα ! Ενώ, οι υπάλληλοί του ξέσκιζαν στα άλλα μαγαζιά! Στο δικό του, δεν μπορεί κανείς να προσελκύσει πελάτες !
Ε, άρα, ποιά είναι η λύση; Να αλλάξει για πέμπτη φορά υπαλλήλους; Και γιατί, την πέμπτη φορά, ειδικά, να πετύχει;
Άρα, η λύση δεν είναι να αλλάζει συνεχώς το προσωπικό, αλλά να τους μαζέψει όλους, να τους αρχίσει στα χαστούκια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ομιλία του, που θα λέει με μία φράση : "δεν θα φύγει κανένας σας ρε κουφάλες. Θα πεθάνετε εδώ μέσα, μέχρι να μου φέρετε πελατεία. ΕΣΕΙΣ θα την κάνετε τη δουλειά, εσείς μου είπατε ότι είστε οι καλύτεροι, εσείς είστε οι πιο καλοπληρωμένοι, ε κάντε επιτέλους τη δουλειά! Από εδώ δεν φεύγετε, θα σας αφήσω μέχρι να ξεφτιλιστείτε ΤΕΛΕΙΩΣ. Μέχρι να σας πάρουν με τις ντομάτες. Δεν θα σας λυτρώσω με το να σας διώξω. Εδώ θα μείνετε μέχρι τέλους γιατί ΕΣΕΙΣ με διαβεβαιώσατε ότι θα κάνετε τη δουλειά"

Τι πρέπει να γίνει αύριο;

Καταρχήν, να μείνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο Τούντορ, ακόμη κι αν χάσει ΟΛΑ τα ματς μέχρι το τέλος. Για να καταλάβουν οι οπαδοί, ότι ο άσχετος φαίνεται σε 3 ματς. Δεν χρειάζεται να περιμένεις 30 ματς για να καταλάβεις ότι ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος, δεν θα σου φέρει επιτυχίες. Αν όμως τον διώξεις νωρίς, πάντα θα υπάρχει η σκέψη "βρε μήπως αν τον κρατούσαμε, θα έφτιαχνε ομάδα;".

Κράτα τον λοιπόν, μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος άμπαλος, ότι αυτός ο άνθρωπος, δεν θα κάνει ομάδα ικανή να κερδίζει τον Πανθρακικό, ακόμη κι αν του δώσεις 5 χρόνια περιθώριο.

Αλλά πρέπει να το χωνέψουν καλά οι οπαδοί. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Τα υπόλοιπα πρακτικά βήματα, θα τα πούμε άλλη φορά.

maksports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου