Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

π.Σύμβουλος Πούτιν : "Δεν βλέπω πιθανότητα πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας"

«Θα δούμε μια περίοδο ανταλλαγής σκληρών δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, υποψιάζομαι ότι η Ρωσική ηγεσία θα μιλήσει σκληρά, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα στρατιωτικής σύρραξης μεταξύ ...
της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ακόμα και τώρα που έχει διαπιστωθεί τελικώς, ότι το αεροπλάνο ήταν πάνω από τη Συρία και όχι στον τουρκικό εναέριο χώρο, δεν βλέπω καμία στρατιωτική αντιπαράθεση» είπε στον Alpha 989 και πρόσθεσε «Είναι προφανές ότι ήδη υπάρχουν αντίποινα στο πεδίο της οικονομίας, για παράδειγμα οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες ξεκίνησαν την ακύρωση ταξιδιών στην Τουρκία και αυτό θα χτυπήσει πολύ την Τουρκία, οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία φτάνουν τα 3 εκατομμύρια ετησίως και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα για την Τουρκία, είναι πολλά τα χρήματα για την Τουρκία, αλλά θα μπορούσαν να σταματήσουν και οι επιχειρηματικές σχέσεις, αλλά γενικά σε μεγαλύτερη κλίμακα δεν νομίζω ότι οι σχέσεις θα διαρραγούν, και αυτό γιατί οι δύο χώρες είναι πολύ σημαντικές η μια για την άλλη για να χαλάσουν τελείως την σχέση τους στο βαθμό δηλαδή να έχουν ψυχροπολεμικές σχέσεις».

«Νομίζω ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι η άμεση ενεργοποίηση των βομβαρδισμών στη Συρία, η ρωσική πολεμική αεροπορία θα εντείνει τους βομβαρδισμούς και νομίζω ότι αυτό είναι που θέλει και ο ρωσικός λαός, θα ήθελε να δει ότι δεν έχει επέλθει μια καταστροφή για την η ρωσική πολεμική αεροπορία, ακόμη και αν πρόκειται για μια τραγωδία και μια απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής» συμπλήρωσε ο Alexander Nekrassov.

«Νομίζω ότι η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να τιμωρεί τον εαυτό της και χάνει τους Ρώσους τουρίστες και με πιθανή απώλεια και των ρωσικών επιχειρήσεων αλλά και ενδεχόμενη απώλεια του αγωγού, έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που η Τουρκία μπορεί να χάσει ως αποτέλεσμα αυτής κατάστασης» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Πούτιν, που έκανε εμμέσως λόγο για υποστήριξη της Τουρκίας από τους ISIS, ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου τόνισε στον σταθμό μας: «Προφανώς αυτή είναι σοβαρή κατηγορία και αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ότι αργότερα ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από τους ISIS.Ναι, αυτά έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν και σε μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οπότε αυτό δεν αποτελεί μεγάλη είδηση ​​για κανέναν».

«Ήταν όμως πραγματικά προσεκτικός στη διατύπωσή του, είπε ότι ήταν μια μαχαιριά στην πλάτη ... αλλά δεν είπε ότι η Τουρκία κάνει αυτό ή το άλλο. Ναι, εννοούσε την Τουρκία, αλλά η διατύπωση των δηλώσεων δεν δείχνει μια ανοιχτή επίθεση, επίθεση μεν αλλά όχι άμεση. Φυσικά όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε, το θέμα είναι ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει την κατάσταση, αν για παράδειγμα ένα αμερικανικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί, θα είχε ακολουθήσει μπαράζ απειλών» συμπλήρωσε.

«Πιστεύω, επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτό το γεγονός να ωθήσει τους πολιτικούς και τους υψηλά ισταμένους στρατιωτικούς των δυτικών χωρών να αρχίσουν να σκέφτονται στενότερη συνεργασία με την Ρωσία και το Ιράν και να αποφευχθούν τέτοιου είδους τραγωδίες στο μέλλον, έτσι κατά μία έννοια είναι μια αφύπνιση και ελπίζω ότι ο λαός της Βρετανίας θα σκεφτεί δύο φορές πριν να επιτρέψει στον πρωθυπουργό του να ξεκινήσει τον βομβαρδισμό της Συρίας και πιθανώς μια εμπλοκή, αυτό θα μπορούσε να είναι το θετικό αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας»τόνισε ο Alexander Nekrassov.


Ερωτηθείς για την σχέση Ρωσίας και ΝΑΤΟ ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ γνώριζε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο και είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ γνώριζε για αυτή την απόφαση της Τουρκίας ..νομίζω ότι αποφασίστηκε πολύ καιρό πριν, αυτές οι αποφάσεις παίρνονται σε υψηλότερο επίπεδο όχι μόνο από την τουρκική κυβέρνηση. Η Τουρκία δεν θα τολμούσε να καταρρίψει ένα ρωσικό αεροπλάνο χωρίς το πράσινο φως της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών και το ξέρω ότι αυτό ως πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης και του Κρεμλίνου, ο Ερντογάν δεν είναι χαζός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο χωρίς να το ξέρει το ΝΑΤΟ».

Ακούστε τη συνέντευξη:

www.alpha989.com

Σχόλιο: ο π.σύμβουλος του Πούτιν, συμφωνεί με το makpress

Τι θα γίνει μετά την κατάρριψη του SU-24 μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας;


Τίποτε. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ή κάποιος άλλος αρμόδιος θα πάει στην Άγκυρα, θα δοθούν "αμοιβαίες εξηγήσεις" και το πράγμα θα λήξει ήσυχα-ήσυχα, με κοινές δηλώσεις για την "ανάγκη συντονισμού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου