Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

7 δις αδήλωτες καταθέσεις στη "λίστα Ρηνανίας" - Πόσα θα πάρετε να μας πείτε !

«Σε περίπου 7 δισ. ελβετικά φράγκα (και ευρώ, αφού 1 CHF=1 EUR περίπου)  ανέρχονται οι αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό που περιλαμβάνονται στη λίστα από τη Ρηνανία-Βεστφαλία», είπε ...
στον Αlpha 989 ο γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.


Ανέφερε ότι «τα δεδομένα που έχει το περίφημο cd για πρώτη φορά ήρθαν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου με το νόμιμο τρόπο. Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας το μετέφερε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που είναι η ομάδα Γ’ του τμήματος διεθνών σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Γενικών Εσόδων. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση».

Ο κος Βασιλειάδης τόνισε ότι «το σημαντικό κομμάτι δεν είναι οι λίστες αλλά η συμφωνία που έρχεται και η υπογραφή κατά τις επόμενες μέρες, η συμφωνία που θα μας δίνει πρόσβαση σε μια πολύ χρήσιμη τεχνογνωσία για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα πίσω. Είναι θέμα ανάλυσης, σύγκρισης των δεδομένων. Έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες τόσο από τον οικονομικό εισαγγελέα όσο και από τις υπηρεσίες πληροφοριακών συστημάτων ώστε να γίνουν υπολογιστικές εφαρμογές που θα διασταυρώνουν τα στοιχεία που έχουμε στη κατοχή μας. Έτσι, δίνουμε μήνυμα σε όλους τους φοροφυγάδες να έλθουν να αυτό-καταγγελθούν».

Εξήγησε ότι «θα υπάρξει μηχανισμός για όσους θέλουν να καταγγείλουν τις καταθέσεις τους, χωρίς να γίνει ντόρος με το όνομά τους. Πρέπει όμως να υπάρξει και φορολογική δικαίωση για τους απλούς πολίτες. Στη Γερμανία υπολογίζεται ο φόρος της κλίμακας και ένα πρόστιμο για το ποσό των καταθέσεων στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται και τις επόμενες μέρες θα μπορέσουμε να εμφυσήσουμε το πρόσωπο της ελληνικής δικαιοσύνης. Ενδεχομένως στην πρώτη φάση να γίνουν κάποιες εκπτώσεις στο πρόστιμο για τους αυτό-καταγγελθέντες».


Ο κος Βασιλειάδης πρόσθεσε, τέλος, ότι «το Πάσχα που θα κάνουμε τον απολογισμό του 2015, θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δείξουμε. Ό,τι δεν υπάρχει δηλωμένο στο περιουσιολόγιο θεωρείται στη κατοχή του ελληνικού κράτους. Αυτή είναι η λογική του ελληνικού δημοσίου από εδώ και πέρα».


Ακούστε τη συνέντευξη:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=73102

Υ.Γ. Με τη λίστα Λαγκάρντ τι απέγινε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου