Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς μέλλον η Νέα Δημοκρατία όσο παραμένουν οι παλιοί…

του Γιάννη Κάκανου, στο Επαρχιακό Φως Χανίων
Με τέσσερις διεκδικητές υποψήφιους για την αρχηγία του κόμματος, προχωρά η Νέα Δημοκρατία τις διαδικασίες εκλογής πρόεδρου. Γνωστοί παλιοί πολιτικοί οι τρεις από ...
τους τέσσερις υποψηφίους, που αντί να προτιμήσουν μαζί με άλλους παλιούς συναδέρφους τους να παραιτηθούν δίνοντας την σκυτάλη σε νεότερους, μένουν βουλευτές στο κόμμα για να διχάζουν την παράταξη χωρισμένοι σε πολιτικές ομάδες.
Αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα για τον καθένα μπορείτε να διαβάσετε στις προσωπικές τους ιστοσελίδες. Εμείς, απλά, για ενημέρωση σας πήραμε ελάχιστα στοιχεία απ’ όλους, ενώ κατακρίνουμε ως απαράδεκτη την απουσία γυναικών στην διεκδίκηση της αρχηγίας, γεγονός που πιστοποιεί ότι η ανδροκρατία στην πολιτική ζωή θα συνεχιστεί, δυστυχώς, για πολλά χρόνια ακόμα.
Μεταξύ, λοιπόν, των «παλιών πολιτικών», καλό είναι να προτιμηθεί ο νεότερος εξ αυτών. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.      

 Ευάγγελος Μεϊμαράκης:

Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β’ Αθήνας το 1989, και σ` όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009, 2012 (Μάιος και Ιούνιος) και 2015 (Φεβρουάριος και Σεπτέμβριος). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953.
Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.

Κυριακός Μητσοτάκης:

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β” Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Άδωνις Γεωργιάδης:

Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Έλαβε μέρος στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών, στις Εθνικές Εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου του 2007. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 25 Iουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Απόστολος Τζιτζικώστας:

Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 έλαβε 29.166 ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και κατέλαβε την έκτη θέση. Ως Βουλευτής, διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://eparxiakofos.gr/choris-mellon-i-nea-dimokratia-oso-paramenoun-i-palii/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου