Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εβραίος Ισραηλινός μαχαίρωσε τέσσερις Άραβες πολίτες της χώρας

Τέσσερις Άραβες πολίτες του Ισραήλ τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκαν στην Ντιμόνα του νοτίου Ισραήλ από...
εβραίο συμπολίτη τους ο οποίος συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Είναι η πρώτη επίθεση με μαχαίρι ενός εβραίου Ισραηλινού εναντίον Αράβων πολιτών του Ισραήλ ή Παλαιστινίων μετά την έναρξη του κύματος επιθέσεων, το οποίο είναι όμοιο με αυτό που ξέσπασε εναντίον Ισραηλινών το Σάββατο.
«Σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις με μαχαίρι», δήλωσε η Λούμπα Σάμρι, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι τα κίνητρα του δράστη είναι κατά τα φαινόμενα εθνικιστικά. Ο πρώτος άνδρας που δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά εργάζεται στον δήμο. Άλλος Άραβας δέχτηκε επίθεση κοντά σε σχολείο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, ενώ λεπτομέρειες για τις άλλες δύο επιθέσεις και την κατάσταση των θυμάτων δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο δήμαρχος της Ντιμόνας Μπένι Μπίτιν δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο ύποπτος είναι κάτοικος της πόλης και «γνωστός στην αστυνομία».
Η αστυνομία έκανε λόγο για τέσσερις «Άραβες» τραυματίες, χρησιμοποιώντας μια ονομασία που μπορεί να αναφέρεται σε Άραβες πολίτες του Ισραήλ ή σε Παλαιστίνιους. Οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ είναι οι απόγονοι Παλαιστινίων που έμειναν στη γη τους το 1948, κατά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Έχουν ισραηλινή υπηκοότητα και αντιπροσωπεύουν το 17,5% του ισραηλινού πληθυσμού. Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργάζονται στο Ισραήλ, κυρίως σε εργοτάξια.
Η μεγάλη αραβική κοινότητα του Ισραήλ άρχισε να διαδηλώνει υπέρ των Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες, ενώ η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης η οποία είναι προσαρτημένη από το Ισραήλ, πλήττονται από την κλιμάκωση της βίας.
Από τις 3 Οκτωβρίου, εννέα επιθέσεις με μαχαίρι κυρίως από νεαρούς Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 13 πολιτών του Ισραήλ ή εβραίων. Τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες σκοτώθηκαν.

http://www.naftemporiki.gr/story/1014260/ebraios-israilinos-maxairose-tesseris-arabes-polites-tis-xoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου