Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Βουλή χωρίς Ζωή

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Η Ζωή ήλθε και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά. Με την πληθωρική παρουσία της άρχισε επί τέλους να εφαρμόζεται ο Κανονισμός. Είχε βέβαια και τα δικά της κουσούρια, τα οποία έδιναν στους ....
απείθαρχους αντιπάλους της το δικαίωμα να την αποκαλούν γραφική [καθυστερήσεις στην έναρξη των συνεδριάσεων, επεισόδιο με το κατούρημα των αστυνομικών στη Βουλή, χαιρετισμός στο gay parade κ.λπ.]. Όμως, σε γενικές γραμμές προσπάθησε με τις άοκνες και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της να ανυψώσει το κύρος του Κοινοβουλίου. Κάτι που, ως φαίνεται, κανείς άλλος δεν ήθελε.

Δεν θυμάμαι τίνος είναι τα λόγια που ακολουθούν, αλλά όποιου και αν είναι εκφράζουν αυτά που πρεσβεύει και διακήρυσσε η Ζωή ως Πρόεδρος, αλλά και ως μέλος, του Κοινοβουλίου:
«Δυστυχώς καλούμεθα κάθε λίγο και λιγάκι να ψηφίζουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νομοσχέδια που έχουν συνταχθεί στο εξωτερικό και μεταφράζονται στο εσωτερικό. Έτσι, όμως, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούμε επί των επί μέρους διατάξεων. Προ ολίγου κατετέθησαν δύο τροπολογίες εξ 60 σελίδων εκάστη. Τί να πρωτοδιαβάσει κανείς;
Δυστυχώς υπάρχει διαφθορά στις Εφορίες, στην πολεοδομία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Θα πληρώσουν πάλι οι μη έχοντες.
Ο νέος νόμος είναι υφεσιακός. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν άκουσα κάτι για κούρεμα του χρέους. Καταστρέφονται οι αγρότες και οι νησιώτες, ενώ ευνοούνται οι εφοπλιστές.
Γάλα, ψωμί και φαρμακεία. Θα μπορεί να διατηρεί φαρμακείο και ο μη φαρμακοποιός;
Είναι δυνατόν να καταργούμε νόμους που ψηφίσθηκαν προ 2 και 3 μηνών;»

Τώρα, ο αρεστός σε όλους υποτονικός κ. Βούτσης θα δίνει τον νέο βηματισμό «σημειωτόν» της Βουλής. Όπως μέχρι τότε που ανέλαβε η Ζωή!

«Ησυχία παιδιά! Ελάτε, πάμε παιδιά!» έλεγε αντιπροχθές, όταν μερικοί ζωηροί βουλευτές διέκοπταν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Έτσι σε θέλω Πρόεδρε! Χαλαρά, καφενειακά, όπως παλιά!

Σώτος

Υ.Γ. Κυριολεκτικά αντ’ αυτής πλείστοι όσοι Γουλιμήδες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου