Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η Ελλάδα ! Μια ιστορία από τη Θεσσαλονίκη

Ο σωστός ο ευρωλιγούρης έχει τη τάση να στέκεται εκστατικός μπροστά στο θέαμα των ευμεγέθων πινακίδων που .....
αναγγέλουν ένα έργο με συγχρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία.



Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του υγροβιότοπου της Επανομής όταν στήθηκαν, σχετικά πρόσφατα - κοντεύει χρόνος, περήφανες οι ταμπέλες , οι πάσσαλοι 

και ο εργοταξιακός εξοπλισμός που έμελλαν λέει να προστατεύσουν και να αποκαταστήσουν τον προστατευόμενο από τη NATURA από τα στίφη ενθουσιωδών μνημονιόπληκτων λουομένων, την αυθαιρεσία γνωστών και αγνώστων αυτοδιοικούντων και παροικούντων και τον οικείο βαλκανικό κανιβαλισμό. 

'Αλλος ορμώμενος από άκρατο δοσιλογισμό και γερμανοτσολιαδισμό, άλλος ως κατάπτυστος εκσυγχρονιστής και άλλοι από απλό πνεύμα νοικοκυροσύνης, όλοι χειροκρότησαν την κίνηση και κατέπνιξαν την αποστροφή τους για τους παιάνες και τις θριαμβολογίες κρατικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, το μένος των πολύχρωμων όψιμων αγωνιστών για την υποτιθέμενη πώληση του εθνικού θησαυρού (τον οποίο είναι εξάλλου ηλίου φαεινότερο ότι φυλάγουν σαν τα μάτια τους) και τις πύρινες δηλώσεις του τύπου "κάλλιο στάχτη και μπούρμπερη παρά το παρακείμενο κάμπινγκ του ΕΟΤ σε χέρια ιδιώτη επενδυτή.

Δε βαριέσαι... Η ιστορία της ζωής μας. Φέτος, οι πινακίδες κείτονται στο έδαφος, οι πάσσαλοι που απαγορεύουν την είσοδο επίσης και το βιολί βιολάκι. 

Βλέπεις, η κατασκευή έχει "μπακλαβά" (δημοπρασίες, αναθέσεις, εξαγγελίες, δηλώσεις, μίντια συστημικά και εναλλακτικά, εργο- και υπεργολαβίες, πολιτική και ιδεολογία, κόντρες οικολόγων και αναπτυξιολόγων) ενώ η συντήρηση, το στήσιμο του πασσάλου στη θέση του θέλει νοικοκυροσύνη, φροντίδα και έγνοια, δηλαδή να πάει ένας αργόμισθος με 'κανά γκασμά και κανά φτυάρι και να δουλέψει καμιά ωρίτσα, δυο τρείς φορές το χρόνο.


ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου