Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στέλιος Κούλογλου: "Ναρκομανής ο Ευάγγελος Βενιζέλος"

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμία πλευρά ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ολάντ, δεν θέλουν να ανατραπεί η πολιτική λιτότητα της Ευρώπης, γιατί αν η Ελλάδα πετύχει θα ακολουθήσουν και ...
άλλες χώρες του νότου. Τα περιθώρια που θα μας δώσουν θα είναι περιορισμένα. Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν γιατί φοβούνται τις συνέπειες αλλά θα μας πάνε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πέσει» εκτίμησε μιλώντας στον Alpha 989, o ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουμε ξανακάνει ντιμπέιτ με την κυρία αυτή. Δυστυχώς αυτή είναι η στάση που κρατούν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, στο κόμμα που συμμετέχει και η Ν.Δ.» είπε ο κ.Κούλογλου αναφερόμενος στη στάση της κα.Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε «υπάρχει μία μερίδα μέσα στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θέλει να μας διώξει από το ευρώ αλλά θέλουν να φορτώσουν αλλού τις ευθύνες, γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει μετά. Η Μέρκελ δεν θέλει να συνδέσει την θέση της στην ιστορία με την διάλυση της Ευρωζώνης. Η Μέρκελ έχει δημιουργήσει έναν “Φρανκεστάιν” που είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κοινή γνώμη, που πιστεύει ότι εμείς φταίμε».

«Αυτή δεν είναι δωρεάν βοήθεια, αλλά δάνειο από το οποίο η Γερμανία έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από τόκους. Είμαστε πολύ πιο εργατικοί από τους Γερμανούς. Δεν μπορούν να επιβάλουν σε εμάς νόμους, όπως οι ομαδικές απολύσεις, που στη Γερμανία είναι παράνομες. Αν ένας λαός δεν μπορεί να αλλάξει έστω και λίγο την πολιτική που ασκείται, τότε γιατί κάνουμε εκλογές. Έπρεπε να έχουμε δουλέψει με την γερμανική κοινή γνώμη» επεσήμανε ο κ.Κούλογλου μιλώντας στο σταθμό μας.

«Στον κ. Βενιζέλο αρέσει η δόση», σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει άλλα δύο χρόνια στο μνημόνιο.

«Η δόση σε κάνει ναρκομανή. Αν δεν πάρεις την δόση σου δεν μπορείς, προφανώς ο κ. Βενιζέλος ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία», σχολίασε.

«Πρέπει να απεμπλακούμε και να κάνουμε μία συμφωνία που δεν θα είναι αυτή που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα δίνει τα περιθώρια οικονομικής ανάσας. Αν δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία, ότι άλλο κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας» τόνισε ο κ.Κούλογλου εν σχέση με την συμφωνία ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρξει ευρύτερη δυνατή συναίνεση, για την ψηφοφορία της συμφωνίας που θα έχει έρθει. Πρέπει να υπάρξει ευρύτερη πλειοψηφία για να προχωρήσει η κυβέρνηση με σταθερή βάση πίσω της».

«Θετικό το γεγονός ότι συμβολικά ξανανοίγει η ΕΡΤ. Δεν είμαι θετικός για το νομικό πλαίσιο που ανοίγει. Εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα νομικό πλαίσιο που δεν θα εξαρτά την διοίκηση της ΕΡΤ από την κυβέρνηση» σχολίασε ο κ.Κούλογλου για το “άνοιγμα” της ΕΡΤ ενώ ερωτηθείς για την επιλογή των προσώπων στη διοίκηση της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις συγκεκριμένα για τον Λάμπη Ταγματάρχη, ο κ.Κούλογλου απάντησε ότι ο κ.Ταγματάρχης έχει εμπειρία στον τομέα της ενημέρωσης, έχουν ακουστεί πολλά εναντίον του αλλά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα και ότι σε κάθε περίπτωση υπήρχαν και άλλες επιλογές.


Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου