Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λάρισα : Ζορίζονται πολύ στο ΕΚΑΒ


«Έχουμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και εμείς όπως και άλλα παραρτήματα ανά την Ελλάδα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα... τα προβλήματα επιδεινώνονται», δήλωσε στον Alpha96.5 ο Ιωάννης Γούλας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας, συμπληρώνοντας: «Τα προβλήματα γενικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι η έλλειψη του προσωπικού αλλά και των ασθενοφόρων».

«Εμείς αυτό που επισημαίνουμε στις εκάστοτε διοικήσεις, αλλά και στην πολιτική ηγεσία είναι ότι θα πρέπει η περιοχή, ειδικά της Λάρισας, δεν είναι επανδρωμένη κατάλληλα με οχήματα και προσωπικό», συνέχισε ο κύριος Γούλας, και πρόσθεσε: «Στον νομό της Λάρισας υπάρχουν 6 ασθενοφόρα σε καθημερινή βάρδια, τα οποία καλούνται να καλύψουν 4 κέντρα υγείας, τα οποία δεν είναι στελεχωμένα με προσωπικό».

«Έχουμε κάνει προσφυγή και προς τη διοίκηση του απερχόμενου δυπεάρχη και προς του νυν, τον κύριο Αντωνίου, οι οποίοι και ο προηγούμενος μας έλεγε ότι επειδή είναι μέσω ΕΣΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν στον τόπο τα αυτοκίνητα. Εμείς από την άλλη μεριά προσπαθούμε να βρούμε μια λύση, λέμε τώρα στην υπηρεσία τη δική μας, να μπορέσουμε να στελεχώσουμε με διασώστες, με πληρώματα, τους τομείς αυτούς», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας για τις ενέργειες που αναλαμβάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Ο κύριος Γούλας, κλείνοντας, είπε για την τουριστική περίοδο και τις περιοχές που επιβαρύνουν το ΕΚΑΒ περισσότερο: «Είναι τα παράλια στον νομό της Λάρισας, τα οποία από το βόριο τμήμα έως και το νότιο, είναι μια απόσταση περίπου στα 70 με 80 χιλιόμετρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου