Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο αγενής καθηγητής Γιάνης Ουάου και τα ευγενή τσιράκια των τραπεζών

[σαν σήμερα πριν 74 χρόνια εισέρχονταν στην Αθήνα οι πρόγονοι του Σόιμπλε]
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Ο Άδωνις μας ενημέρωσε με το γνωστό πομπώδες και περισπούδαστο ύφος τού παντογνώστη ότι αυτή η κυβέρνηση μόνον σε ένα πράγμα είναι καλή: «Στην προπαγάνδα του ψέμματος».
Έψεξε και τον Βαρουφάκη, επειδή σνομπάρισε τους υπόλοιπους 18 υπουργούς αμέσως μετά το γιδογρούπ αρνούμενος να δειπνήσει μαζί τους. Μεγάλη απρέπεια του Γιάνη, που όταν τον προσβάλλουν, δεν προσβάλλεται στο πρόσωπό του ο ελληνικός λαός, αλλά μόνον αυτός. Όταν, όμως, δεν παρακάθεται σε δείπνο με τους υβριστές του, τότε δεν είναι αυτός που ανταποδίδει την προσβολή, αλλά είναι ο ελληνικός λαός που τους προσβάλλει. Ένας λαός που κατά την εγχώρια και διεθνή διαπλοκή είναι απομονωμένος από όλον τον κόσμο, που κοντεύει να γίνει Αλβανία του Χότζα, άντε Βόρειος Κορέα στην καλλίτερη περίπτωση, που …. που ….. Τρομοκρατία σκέτη!
Κανείς δεν είπε ή έγραψε ότι σ’ όλη τη διάρκεια του γιδογκρούπ, οι ευγενέστατοι ομόλογοι του Γιάνη έστελναν τιτιβίσματα στους κολλητούς τους δημοσιογράφους τύπου «Τώρα ο τάδε βρίζει τον Γιάνη έτσι», «Τώρα ο δείνα του μπαίνει του Γιάνη αλλοιώς», «Τώρα ο τρίτος του τη βγαίνει έτσι του Γιάνη» κ.ο.κ. Οι σοβαροί ομόλογοι του Γιάνη ησχολούντο με τιτιβίσματα προς τα παπαγαλάκια τους όσο ο μη σοβαρός [κατά Άδωνι «κλόουν»] Γιάνης προσπαθούσε να τους πείσει για το απλούστερο πράγμα του κόσμου: ότι αυτά που ζητούν δεν γίνονται με ανεργία 30%, με συσσίτια, με τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία να φυτρώνουν σαν μανιτάρια και με την απαίτηση αυτών των κυρίων [τρόπος του λέγειν] να αποτελεί ο ελληνικός λαός εσαεί τον κυματοθραύστη των μεταναστευτικών ροών που οι ίδιοι και τα αφεντικά τους προκαλούν.
Την επόμενη φορά που θα τους δεις ρε Γιάνη, ρώτα τον Σόιμπλε γιατί το «Σύνταγμα» της χώρας του εμπεριέχει τις ακόλουθες διατάξεις [αντιγραφή από την επίσημη αγγλική έκδοση έτους 2010 του Γερμανικού Κοινοβουλίου]:

Άρθρο 1§2
The German people therefore acknowledge inviolable and inalienable human rights as the basis of every community, of peace and of justice in the world.


Article 146
[Duration of the Basic Law]
This Basic Law, which since the achievement of the unity and freedom of Germany applies to the entire German people, shall cease to apply on the day on which a constitution freely adopted by the German people takes effect.

Ελεύθερη μετάφραση:

Άρθρο 1§2: Ο Γερμανικός λαός συνεπώς αναγνωρίζει ότι τα απαραβίαστα και αναπαλλοτρίωτα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τη βάση κάθε κοινότητας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης στον κόσμο.
Άρθρο 146 [διάρκεια Βασικού Νόμου]: Αυτός ο Βασικός Νόμος, ο οποίος θα εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον Γερμανικό λαό από τη στιγμή της ενοποίησης και ελευθερίας της Γερμανίας, θα παύσει ισχύων την ημέρα που θα αρχίσει να ισχύει το Σύνταγμα, το οποίο θα έχει υιοθετήσει ελευθέρως ο Γερμανικός λαός.

Και μετά ρώτα τον, αν υπάρχει άλλο «Σύνταγμα» στον κόσμο που γράφει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν τη βάση της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε [όλο] ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ρώτα τον, επίσης, γιατί ο Βασικός Νόμος [Grundgesetz, Basic Law και όχι Constitution] εκπονήθηκε μεν από τα γερμανικά κρατίδια, αλλά τέθηκε σε ισχύ, μόνον αφού έτυχε επεξεργασίας και έγκρισης από τις κατοχικές συμμαχικές δυνάμεις.
Ρώτα τον και τον λόγο που επιβάλλεται ακόμη και σήμερα η παρουσία στη Γερμανία 55.000 στρατιωτών των ΗΠΑ.
Ρώτα, επίσης, αν ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία βρίσκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία ή έχουν υπογράψει συνθήκη τερματισμού του πολέμου.
Δεν χρειάζεται, φυσικά, να ρωτήσεις γιατί ο Ομπάμα σηκώνει το τηλέφωνο και κάνει υποδείξεις στη Μέρκελ όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας. Ο Σόιμπλε ξέρει, αφού μιλώντας στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Τραπεζιτών τον Νοέμβριο του 2011 είχε πει ότι «Η έννοια της εθνικής κυριαρχίας, όπως αποτυπώνεται στο διεθνές δίκαιο έχει οδηγήσει την Ευρώπη στον παραλογισμό», για να δείξει δε, προφανώς, ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη εθνικής κυριαρχίας για να εξοντώνει τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς είπε το αμίμητο «Στη Γερμανία, μετά την 8η Μαΐου 1945 δεν υπήρξαμε ποτέ πλήρως ανεξάρτητοι». Αποκλείεις αυτή η ξεροκέφαλη και υποτιμητική συμπεριφορά του να οφείλεται σε σύμπλεγμα κατωτερότητος; Ξέρεις τί είναι να μην έχεις δικό σου Σύνταγμα και να έχουν κάτι τσόλια σαν τους Έλληνες που σου έτριψαν τη μούρη κανονικά το 1941 και τολμούν να σηκώνουν κεφάλι; Ο Ντάισελμπλουμ, πάντως, με το μαϊμού-πτυχίο σίγουρα έχει πρόβλημα απέναντι σε καθηγητές. Ανθρώπινες αδυναμίες είναι αυτές Γιάνη μου και καλά κάνεις και δεν τους δίνεις σημασία. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός και ΖΩΗλάτρης, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου