Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πού παράγονται τα ρεβύθια που τρώμε στην Ελλάδα;

Όλοι ξέρετε ότι στην αγορά δεν υπάρχει σχεδόν τίποτε ελληνικό. Όσοι προσέχετε τις ταμπελίτσες θα βλέπετε ότι 9 στα 10 προϊόντα, ακόμη και τα πιο συνηθισμένα στην ελληνική γη, είναι αλλοδαπής προέλευσης. Παίρνεις ένα ..σκόρδο π.χ.από τη λαϊκή (!) και πού να φανταστείς ότι δεν είναι του "παραγωγού από την Έδεσσα", αλλά από...
...την Αίγυπτο !

Κάπως έτσι σοκαρίστηκε ο φίλος, όταν είδε ότι ακόμη και τα ρεβύθια, τα εισάγουμε από το Μεξικό !
Προφανώς η ελληνική παραγωγή δεν φτάνει να καλύψει τη ζήτηση.
Το περίεργο είναι ότι τα καλά ρεβύθια Μεξικού, είναι ακριβά !
Στοιχίζουν 1-1,5 δολάριο το κιλό (για παραγγελίες 20 τόνων και άνω), όσο περίπου και το ελληνικό ρεβύθι (χονδρική τιμή παραγωγού) . Εκτός αν δεν είναι Μεξικάνικα ή δεν είναι α' ποιότητας ή είναι κι αυτά Κινέζικα.
Το πιθανότερο πάντως είναι ότι η Agrino θα ήθελε να βρει κάποιους τόνους ελληνικό ρεβύθι, αλλά δεν βρίσκει. Όλοι μας ξέρουμε έναν παραγωγό, ένα φίλο ή συγγενή που πουλάει ρεβύθια παραγωγής του, αλλά οι ποσότητες που παράγουν αυτοί οι άνθρωποι είναι προφανώς πολύ λίγες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου