Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η Άννα Ευθυμίου για την κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων

 Η Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και πολιτευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη μεθόδευση της Κυβέρνησης για την κατάργηση των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Tην ίδια στιγμή που τα ΑΕΙ στενάζουν για το τελευταίο ευρώ, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαλτάς, και η Κυβέρνηση με σπουδή, καταργεί τα τρία πρώτα αγγλόφωνα προπτυχιακά στα τμήματα Διοίκησης Τουρισμού στη Ρόδο και την Κρήτη, καθώς και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρόλο που πανεπιστήμια από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία είχαν δείξει ιδιαίτερα θετική στάση στην ενημέρωση που τους απηύθυναν τα ελληνικά ΑΕΙ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ζητά τα αποθεματικά των Α.Ε.Ι., λέει «ΌΧΙ» στην προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ ούτε προς ένα πανεπιστήμιο από τη χρηματοδότηση του 2015, καταργεί προγράμματα που είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, έχουν δίδακτρα και εισφέρουν στον προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμιά μας προσπαθούν να αποκτήσουν διεθνή εμβέλεια και να προσελκύσουν αλλοδαπούς φοιτητές ο Υπουργός του «αριστεία είναι ρετσινιά» προτιμά την εσωστρέφεια και την κατάργηση.

Η καταστροφή που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, πλήττει τώρα και την παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου