Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εθίγησαν, επειδή τους απεκάλεσαν πεμπτοφαλαγγίτες

Σκηνή πρώτη
20 Οκτωβρίου 2011 [από την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»]:  συνάντηση Παπανδρέου, Κατσέλη, Βενιζέλου για...
 να πεισθεί η Κατσέλη να ψηφίσει το περιβόητο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά.
«Κατσέλη: Γιατί, όμως, λέτε ότι αν δεν ψηφισθεί το άρθρο δεν θα εκταμιευθεί η 6η δόση;
Βενιζέλος: Διότι έτσι έχουμε δεσμευθεί Λούκα, δεν το ξέρεις;
Κατσέλη: Ποιός σας το ζήτησε αυτό; Σε ποιόν δεσμευθήκατε;
Βενιζέλος: Αλήθεια, δεν ξέρεις σε ποιούς δεσμευθήκαμε;
Κατσέλη: Όχι, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η «τρόικα» δεν σας ζήτησε κάτι τέτοιο. Μόνοι σας το βάλατε το άρθρο 37.
Βενιζέλος: Μάλλον δεν ξέρεις τι λες!
Κατσέλη: Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαπραγματεύεσαι! Δηλαδή θα καταργήσουμε τους θεσμούς; Θα καταργήσουμε τα κόμματα; Θα καταργήσουμε τους βουλευτές; Βαγγέλη, τους θεσμούς δεν τους καταργείς, μόνο τους αναβαθμίζεις.
Βενιζέλος:  Λούκα, κάνεις σαν να μην έχεις ασκήσει διαπραγμάτευση!
Κατσέλη: Μη μου το λες εμένα αυτό! Ως αρμόδια υπουργός αντιστάθηκα και με επιτυχία στις προσπάθειες για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Απλώς πρέπει να λες και όχι!!!
Βενιζέλος: Τι θέλεις να πεις;
Κατσέλη: Θέλω να πω ότι, ακόμα κι’ αν όχι μόνον εγώ, αλλά και άλλοι 4-5 βουλευτές καταψηφίσουν το άρθρο, αυτό όχι μόνο δεν αποδυναμώνει την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα την ισχυροποιεί. Θα πας και θα πεις ότι υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν, και να πού οδηγείτε τους βουλευτές και σε αδιέξοδο την κυβέρνηση!
Βενιζέλος: Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά ότι αν δεν ψηφισθεί θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Αύριο θα ζητήσω εκλογές!
Κατσέλη: Είναι σαφές ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές! Εσύ περνάς μια νεοφιλελεύθερη γραμμή, εγώ αντιστέκομαι σε αυτό, και σου επαναλαμβάνω ότι η «τρόικα» ποτέ δεν ζήτησε το άρθρο 37, αυτό είναι δικιάς σου έμπνευσης. Περνάς τη γραμμή ορισμένων εργοδοτών. Κάνεις ρουσφέτι σε 4-5 επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εκδότες!
Βενιζέλος: Τι είναι αυτά που λες. Ένα σωρό απόνερα μας άφησες φεύγοντας από τα δύο υπουργεία, ανοικτά θέματα με τις τράπεζες και άλλα!
Κατσέλη: Μιλάς έτσι για να καλύψεις τις δεξιές σου απόψεις. Περνάς τη γραμμή των εργοδοτών.»

Σκηνή δεύτερη
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος - κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ  [Βουλή  16.10.2013 – συζήτηση για τροπολογία σχετική με τα φωτοβολταϊκά]:
«Ξέρω πώς λειτουργούμε με την τρόικα. Τα χαρτιά δεν τα φέρνει η τρόικα. Τα στέλνουμε εμείς και τα φέρνει η τρόικα. Δεν φεύγουν από το εξωτερικό. Φεύγουν από την Ελλάδα, πάνε στην τρόικα και επιστρέφουν. Αναγνωρίζω ότι με αυτά που λέω δημιουργώ πρόβλημα και γίνομαι στόχος. Όμως έχετε την ευθύνη να μας φέρετε μια πρόταση που θα βοηθήσει την εγχώρια παραγωγή και θα σώσει 1000 θέσεις εργασίας».

Σκηνή τρίτη
Μωραΐτης [Βουλή 21.12.2013 – συζήτηση για τον φόρο ακινήτων]:
«Δεν είχε κανένα λόγο η τρόικα πάνω στο θέμα αυτό. Και δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Διάφορες τρόικες εσωτερικού βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα και προσπαθούν να αναδιατάξουν το χώρο των ακινήτων. Προσπαθούν με κάθε τρόπο, να υπάρξουν γιγαντιαίες διευθετήσεις συμφερόντων. Δεν είναι τυχαία ούτε η εμμονή με το βίαιο άνοιγμα των πλειστηριασμών, αλλά και των επαγγελματικών μισθώσεων που μεθοδεύουν διάφοροι κύκλοι, έχοντας βρει πρόθυμους συνεργάτες στην τρόικα. Και πιστεύω ότι, πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την ελληνική Βουλή. Αν κάποιοι νόμισαν ότι, ήρθαν στην Αθήνα για να κάνουν μπίζνες αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουν».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Ταπεινός, πλην ακροδεκσιός και ΖΩΗλάτρης, γραφιάς πάσχων ανιάτως από εσχάτως διαγνωσθείσα ακράτεια εμπαθείας και λαϊκισμού, επιστήθιος, όμως, φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και επισκέπτης του εις οίκον ευγηρίας δι’ απόρους λόγω επαπειλούμενης εξώσεώς του από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όπου κατοικεί επ’ ενοικίω, Ιεράν τινά δηλονότι Μονήν του Αγίου ΄Ορους [Μεγάλη η Χάρη της]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου