Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ"

Οι συντάξεις είναι εγγυημένες μέχρι το τελευταίο ευρώ. Δεν πρέπει να ανησυχεί κανένας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη ..
Φαίη Μαυραγάνη, στο κανάλι «Ε».

Η κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει ούτε θα αγγίξει ούτε 1 ευρώ από τα αποθεματικά της Κοινωνικής Ασφάλισης, το αντίθετο μάλιστα θα τα αποκαταστήσει γιατί λεηλατήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδιαίτερα με το psi, τόνισε ο κ. Στρατούλης. Θα τα χρηματοδοτήσει μέσα από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουμε.

Σε ότι αφορά τα ρευστά διαθέσιμα που έγινε τόσος ντόρος,ο υπουργός είπε ότι αξιοποιήθηκαν, προτάθηκε αντί να μπουν στις Τράπεζες να επενδυθούν σε ρέπος. Δεν υπάρχει ρίσκο σε αυτό, πρόκειται για ολιγοήμερη αξιοποίηση από 2-15 μέρες και σε λίγες μέρες έρχεται και τροπολογία για την προστασία των Διοικήσεων των Φορέων.

Πρόβλημα για μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχει διότι τα έσοδα από φορολογία και άλλους πόρους του δημοσίου φτάνουν και περισσεύουν, τα χρήματα μας τα δίνουν οι δανειστές για τα παλιά και τα νέα τους δάνεια! Σιγά μη μας έδιναν τα χρήματα για ανάπτυξη, μισθούς και συντάξεις! Αν δεν μας δώσουν χρήματα να δουν αυτοί τι θα κάνουν.

Ακόμη και αν πουν ότι δεν δέχονται αυτά που έχουμε πει για το Ασφαλιστικό εμείς θα προχωρήσουμε, ξεκαθάρισε ο Υπουργός!

Θέμα να θιγούν οι πρόωρες συντάξεις δεν υπάρχει, εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και το ξεκαθαρίζω. Επίσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται τροπολογία για τους «εγκλωβισμένους» που χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, ώστε να μπορέσουν να λάβουν σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ρήξης, ο κ. Στρατούλης τόνισε: έχουμε αποφασιστικότητα να περάσουμε τον βασικό όγκο του προγράμματός μας, όταν πας για διαπραγμάτευση είσαι αποφασισμένος για όλα, αν δεν είσαι καλύτερα να μην πας, αν δεν έχεις εναλλακτικές λύσεις καλύτερα να μην πας. Έχουμε διεθνή στηρίγματα, είμαστε έτοιμη για τη μάχη της Δευτέρας και δεν θα βγάλουμε στη δημοσιότητα τα όποια διαπραγματευτικά μας εργαλεία. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να δεχτούμε πιέσεις από τους λεγόμενους «εταίρους» μας να λάβουμε υφεσιακά μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου