Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ανοησίες των Γερμανών: «Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να πτωχεύσει η Ελλάδα»

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, μην πανικοβάλλεστε άδικα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη -τώρα που τελείωσαν και τα αποθεματικά των ταμείων στα οποία έβαλε χέρι- να τα πάρει από τους ολιγάρχες.
Δεν ακούτε τη βαριά ανάσα του Μπόμπολα, του Κοντομηνά, του Σάλλα, του Κυριακού, του Μελισσανίδη, του Μαρινάκη, του Λάτση; Νοιώθουν το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ που εισέρχεται στην τσέπη τους.

(κι ύστερα ξύπνησες ευκολόπιστε Έλληνα, που περιμένεις μια ζωή να πληρώσουν οι πλούσιοι. Κορόιδο. Θύμα)


Süddeutsche: «Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να πτωχεύσει η Ελλάδα»


Από μόνος του ο τίτλος που επιλέγει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung είναι δηλωτικός των συνθηκών που επίκειται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις επόμενες 15 ημέρες. «Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι να πτωχεύσει η Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Δύο εβδομάδες. Τα χρήματα της Αθήνας φτάνουν ως τις 8 Απριλίου.

Μια ημέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, η Ελλάδα μπορεί να “σπάσει”, καθώς θα έχει να πληρώσει 466 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά από πού θα τα βρει; Αυτό είναι ακόμη ασαφές», αναφέρεται στον πρόλογο του άρθρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η επείγουσα βοήθεια που προσφέρει η ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA. O πρώην διευθυντής της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, λέει: «Η ελληνική Κεντρική Τράπεζα είναι ο μόνος δανειστής προς τις τράπεζες και οι τράπεζες είναι ο μόνος δανειστής του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό είναι μια παράνομη κρατική χρηματοδότηση».

Με τη χρηματοδότηση, μέσω του ELA, προς τις ελληνικές τράπεζες να φτάνει αυτή τη στιγμή στα 71 δισεκατομμύρια ευρώ, η ΕΚΤ συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για να εκτιμήσει την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και αναλόγως λαμβάνει αποφάσεις. Κάπως έτσι το περίπλοκο παιχνίδι προχωράει και η Ελλάδα παραμένει ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου